
Regionální produkty
Každý region v České republice má svůj vlastní neopakovatelný charakter, daný přírodním bohatstvím, kulturou a staletými tradicemi jeho obyvatel. Také výrobky a produkty pocházející z určité oblasti nesou část tohoto charakteru – je do nich vložena práce tamních řemeslníků a zemědělců i část jejich duše. Návštěvníkům pak nabízí specifickou pohostinnost a neopakovatelné zážitky.

Setkání držitelů a příznivců značky OPAVSKÉ SLEZSKO regionální produkt
PRACOVNÍ SETKÁNÍ regionálních výrobců, poskytovatelů služeb, zemědělců, obchodníků, uživatelů a příznivců značky „OPAVSKÉ SLEZSKO regionální produkt“ ® Kdy: 7.3.2019, 14 hodin Kde: Gastrocentrum Slezské univerzity, Hradecká 17, OPAVA

Setkání je určeno pro výměnu zkušeností, navázání spolupráce a obchodních vztahů mezi regionálními výrobci, řemeslníky, potravináři, zemědělci, obchodníky, poskytovateli služeb, restauracemi, zařízeními cestovního ruchu. Dále také uvítáme účast zájemců o certifikaci výrobků regionální značkou, odbornou i širokou veřejnost. Přijďte se podělit o své zkušenosti a potřeby podnikání v regionu, dozvědět se více o místních výrobcích, službách, o regionálním značení, podnikání na venkově v souladu s kulturními a řemeslnými tradicemi.
Program setkání:
- Regionální značka – stručné představení, aktuální informace
- Nabídka dotační podpory výrobcům, zemědělcům, obchodníkům z území (MAS Opavsko a MAS Hlučínsko)
- Představení držitelů certifikátu regionální značky a přítomných hostů
- Týden Slezské kuchyně – informace o soutěži podá Alexandr Burda
- Burza zajímavých nápadů a aktivit, nabídek, poptávek, potřeb – navázání spolupráce regionálních výrobců a prodejců
Diskuse a náměty - směřování a praktický význam regionální značky
Partneři
Projekt Naše regiony – komunikační platforma a marketingové nástroje byl realizován za přispění prostředků ze státního rozpočtu ČR z programu Ministerstva pro místní rozvoj
