Mléčné výrobky z farmy Bio Vavřinec

produkt

Dodává: Bio Vavřinec, s.r.o.

Obec: Okrouhlice

Region: KRAJ BLANICKÝCH RYTÍŘŮ

logo

Platnost certifikátu: od 17.02.2012 do 31.10.2018

Další fotografie:

výroba másla
zrající sýry
logo
čerstvý sýr s příchutí chilli

O farmě

Farma byla obnovena v roce 1993 a od samého počátku hospodařila v systému ekologického zemědělství.  Hlavní myšlenkou našeho hospodaření je trvale udržitelný rozvoj v okolí naší vesničky Okrouhlice. Snažíme se o citlivé chování k přírodě. Farma se soustředí na finalizaci vlastní produkce. Pěstujeme různé druhy obilovin, luskoviny, pohanku, proso a různé jiné plodiny. Část této rostlinné produkce je určena pro zpracování v našem mlýně.

Živočišná výroba

Farma se zabývá chovem krav s produkcí mléka. Chováme skot, který přirozeně patří do naší země, tj. plemeno českého červenostrakatého skotu (ČESTR).

Naše zvířata mají možnost celoročního přístupu do výběhu a na pastvu. Klademe důraz na dlouhověkost našich dojnic a upřednostňujeme ji před maximalizací dojivosti za cenu zničení jejich zdraví.

Při jejich výživě dbáme zásad ekologického zemědělství, a proto zajišťujeme veškerá krmiva na pozemcích naší farmy. Nemalá část pozemků je již dvacet let prosta od všech agrochemických zásahů. V krmné dávce dojnic zdůrazňujeme její pestrost.

Tento přístup se neprojevuje zvýšenou produkcí mléka, nýbrž zvýšenou kvalitou mléka, a to zejména v parametrech jako je jeho chuť, vůně a barva. Tato skutečnost má za následek kvalitní zpracování mléka na výrobky pro naše zákazníky.

Náš tým chovatelů skotu dbá na to, aby dojnice nebyly vystaveny velkému stresu. Jako příklad můžeme uvést možnost jejich volného pohybu mezi stájí, kde je k dispozici konzervované krmivo, zastřešeným ležištěm a rozsáhlou pastvou s čerstvou zelenou pící.

Dojnice jsou každé ráno sehnány z pastvy, podojeny, poté krmeny ve stáji a po uplynutí stanovené doby je jim umožněn návrat na pastvu. V odpoledních hodinách se celý tento proces opakuje znovu. V noci jsou dojnice vypouštěny na pastvu s přihlédnutím k počasí.

Za mlhy či ranního šera je stádo nalézáno dle zvuku zvonce umístěného na krku vůdčí krávy

Výrobky

  • Syrové mléko. Forma: tepelně ošetřené, tepelně neošetřené
  • Jogurt. Forma: přírodní, s ovocnou příchutí.
  • Jogurtový koktejl. Forma: s ovocnou příchutí.
  • Čerstvý sýr. Forma: přírodní, s kořeněnou nebo bylinkovou příchutí.
  • Okrouhlický tvaroh. Jedná se o tvaroh vyráběný dle receptury pana Antonína Šmakala staršího, který je vyráběn od roku 1999. Okrouhlický tvaroh vzniká naočkováním mléka mlékárenskou kulturou, která je získávána přímo na farmě. Tento tvaroh je rovněž atypický dobou zrání, která se pohybuje, místo kolem 6 hodin, kolem 36 hodin.
  • Tvaroh.
  • Podmáslí
  • Syrovátka. Forma: sladká, kyselá
  • Máslo
  • Vavřinecký sýr. Typ: zrající sýr.
  • Sýr Sv. Barbory. Typ: zrající sýr.
  • Okrouhlický syreček. Typ: zrající sýr.

Kontakt na výrobce:

Bio Vavřinec, s.r.o.

Okrouhlice 27
256 01 Benešov
tel.: 777 571 777

http://www.biovavrinec.cz

Prodejní místa:

Vyberte si region

mapa regionů

Odběr novinek

Chcete od nás pravidelně dostávat novinky, pozvánky na chystané akce nebo inspirující příběhy a rozhovory? Stačí se přihlásit.

Partneři

Projekt Regiony mají co nabídnout je realizován za přispění prostředků ze státního rozpočtu ČR z programu Ministerstva pro místní rozvoj

Projekt Regiony mají co nabídnout je realizován za přispění prostředků ze státního rozpočtu ČR z programu Ministerstva pro místní rozvoj

Turistická nabídka ubytování a zážitků

Turistická nabídka ubytování a zážitků

Cestujeme s Magazínem TIM

Cestujeme s Magazínem TIM

KAM - Dovolená v Čechách, na Moravě a ve Slezsku

KAM - Dovolená v Čechách, na Moravě a ve Slezsku

Konference rozvoje cestovního ruchu:

Konference rozvoje cestovního ruchu:

Ubytování a dovolená v České Republice

Ubytování a dovolená v České Republice

Smartemailing

Smartemailing
Webdesign: 2123design s.r.o. Redakční systém: Kinet s.r.o.