Vyzrálé bio hovězí maso

Výrobce: Ekofarma Bošina
Region: BROUMOVSKO
produkt
logo
Platnost
certifikátu
od: 04.02.2013
do: 04.02.2015
Další fotografie:

Rodinná ekofarma se nachází v malé obci Vernéřovice. Od roku 2001 se rozrůstá a dnes na farmě chovají přes 200 ks skotu, několik oveček a koní. V roce 2012 na farmě dokončili porážku a bourárnu skotu a malých přežvýkavců, která je registrovaná a certifikovaná jako bio.

 

Vyzrálé bio hovězí maso

Na farmě poráží vlastní býčky, jejichž maso nechávají zrát, aby bylo chuťově co nejlepší. Býci jsou poráženi do 30 měsíců. Býci jsou kříženci plemene Salers (otec) a dalších masných plemen. Maso nechávají na farmě vyzrát 14 dní při teplotě 1°C, čímž získá na křehkosti.

 

Každý druh masa je vhodný k jiné kuchyňské úpravě.
Toto je základní dělení dle kvality (kategorie) a použití:

I. kategorie

  • svíčková - je podélný sval uložený pod bederními obratli, je to nejméně namáhaný sval a proto má nejjemnější a nejkřehčí maso - pečení, dušení, smažení, grilování (steaky).
  • kýta (ořech, svrchní a spodní šál, zadní) - pečení, dušení

II. kategorie

  • roštěnec - se dělí na vysoký a nízký roštěnec, prodává se s kostmi i bez kostí- pečení, dušení
  • plec - pečení, dušení, vaření
  • kulatá plec - pečení, dušení

III. kategorie

  • žebro - se dělí na vysoké, nízké a pupeční, prodává se pouze s kostmi - vaření, vývar na polévku
  • hrudí - obsahuje protučnělé maso a je z něho zvlášť hledaná tzv. špička hrudí - vaření, vývar na polévku
  • krk - dušení, vaření

IV. kategorie

  • špička hrudí - vývar na polévku
  • kližka - guláš, dušení
  • pupek, bok - vaření, vývar na polévku

Kontakt na výrobce:

Ekofarma Bošina

Vernéřovice 56
http://www.masozfarmy.cz

Mgr. Lucie Bošinová

telefon: +420 775 666 803

Krkonoše Šumava Beskydy Moravský kras Moravské Kravařsko Górolsko Swoboda Vysočina Orlické hory Podkrkonoší Polabí Haná Českosaské Švýcarsko Jeseníky Prácheňsko Broumovsko Kraj blanických rytířů Železné hory Moravská brána Zápraží Toulava Krušnohoří Kraj Pernštejnů Znojemsko Opavské Slezsko

Vyhledávání

Kalendář akcí

< říjen 2014 >
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Anketa

Kde jsem poprvé viděl/a nějakou regionální značku?

V kamenném obchodě
126 hlasů
Na jarmarku nebo trhu
538 hlasů
V letáku nebo v novinách
125 hlasů
Na internetu
305 hlasů
Jinde
167 hlasů
Celkem hlasovalo 1261 lidí.

Regionální koordinátor značky

Odběr novinek

 

Webdesign: 2123design s.r.o. • Redakční systém: Kinet s.r.o.