Regionální značky na Karlovském gastrofestivalu

Přes dvacet výrobců z rodiny Regionálních značek se na začátku října představí v plné zbroji na Karlovském gastrofestivalu ve Velkých Karlovicích. Srdečně zveme a těšíme se na setkání! 7. - 8. října 2017.

img

Již podeváté budou letos valašské Velké Karlovice hostit Karlovský gastrofestival. Nenechejte si o víkendu 7. a 8. října ujít tuto nejnavštěvovanější gastronomickou událost s jedinečnou atmosférou uprostřed krásné přírody Beskyd.

Jako každý rok vás čekají ochutnávky nejrůznějších specialit v místních hospůdkách a horských hotelích, rozesetých po celém 3,5 km dlouhém údolí Léskové. Mezi jednotlivými gastro zastávkami se můžete projít po cyklostezce Bečva nebo se popovézt vláčkem, koňským povozem a historickým autobusem. Na jedné ze zastávek najdete i bohatý farmářský trh se spoustou zajímavých produktů. Zažít můžete i soutěž o nejlepší frgál a klobásu, řemeslný jarmark, posezení s muzikami, barmanské večery či zábavu pro děti, nebude chybět ani oblíbená frgálová manufaktura, v níž si můžete zkusit vyrobit vlastní valašský frgál. Vstup je tradičně zdarma.

Třešinkou na dortu pro náročné gurmány jsou sobotní Michelinská galavečeře a nedělní Michelinský oběd ve Spa hotelu Lanterna, k jehož přípravě pořadatelé každý rok přizvou uznávanou osobnost oceněnou michelinskou hvězdou. Letos můžete ocenit kulinářské umění vyhlášeného rakouského šéfkuchaře Toniho Mörwalda, jenž vede vídeňskou michelinskou restauraci Le Ciel.

Více na www.karlovskygastrofestival.cz

 

Na jaké naše výrobce se můžete těšit:

BESKYDY originální produkt ®

HANÁ regionální produkt ®

JESENÍKY orginální produkt ®

MORAVSKÁ BRÁNA regionální produkt ®

MORAVSKÉ KRAVAŘSKO regionální produkt ®

OPAVSKÉ SLEZSKO regionální produkt ®

POLABÍ regionální produkt ®

ZNOJEMSKO regionální produkt ®

 

Tisková zpráva:

Karlovský gastrofestival letos přivítá rakouského Michelina, Toniho Mörwalda

VELKÉ KARLOVICE, 15. 8. 2017 – Již podeváté budou valašské Velké Karlovice na začátku podzimu hostit populární Karlovský gastrofestival. Nenechejte si 7. a 8. října ujít nejnavštěvovanější gastronomickou událost s jedinečnou atmosférou uprostřed krásné přírody Beskyd, navíc opět se speciálním hostem – tentokrát rakouským michelinským šéfkuchařem Tonim Mörwaldem.

Pro návštěvníky opět chystáme ochutnávky nejrůznějších specialit v místních hospůdkách a horských hotelích, rozesetých v 3,5 km dlouhém údolí Léskové. Mezi jednotlivými gastro zastávkami se mohou návštěvníci během ochutnávek procházet po cyklostezce Bečva nebo se popovézt vláčkem, koňským povozem a historickým autobusem, což akci dodává jedinečnou atmosféru. Na jedné ze zastávek bude opět velký farmářský trh, chystáme i tradiční soutěž o nejlepší frgál a nejlepší klobásu, řemeslný jarmark, posezení s muzikami, barmanské večery a chybět nebude ani zábava pro děti nebo populární frgálová manufaktura, v níž si kdokoli může zkusit vyrobit vlastní valašský frgál,“ uvedl Tomáš Blabla, generální ředitel Resortu Valachy Velké Karlovice, jenž je hlavním pořadatelem akce.

Vstup je tradičně zdarma, což gastrofestivalu společně s pestrou nabídkou, programem pro celou rodinu a přírodní atmosférou přidává na oblibě. Jen loni gafestival během dvou dnů navštívilo 41 tisíc lidí nejen z České republiky, ale i blízkého Slovenska a dalších zemí.

Každý rok je součástí i speciální doprovodný program pro náročné gurmány v podobě sobotní Michelinské galavečeře a nedělního Michelinského oběda ve Spa hotelu Lanterna. K jejich přípravě pořadatelé vždy zvou uznávané kuchařské osobnosti oceněné michelinskou hvězdou. V minulých ročnících už se v Lanterně vystřídalo šest šéfkuchařů z ČR, Maďarska, Itálie a Německa. „Letos přijede vyhlášený rakouský šéfkuchař Toni Mörwald, jenž vede michelinskou restauraci Le Ciel a v minulosti získal toto prestižní ocenění i v dalších rakouských podnicích. Už se těšíme na jeho noblesní rakouskou gastronomii s francouzským nádechem, snoubenou s pečlivě vybranými rakouskými víny,“ dodal Tomáš Blabla.

Toni Mörwald je jedním z nejznámějších a nejuznávanějších rakouských šéfkuchařů. Působil v nejlepších restauracích v zemi, je držitelem řady mezinárodních ocenění, provozuje několik restaurací, vede kuchařskou školu Toni M., která je rakouskou jedničkou, a vydal také tři desítky kuchařských knih. „Jeho“ michelinská restaurace Le Ciel se nachází ve slavném Grand Hotelu Wien, který byl v roce 1870 vůbec prvním grand hotelem ve Vídni. Toni Mörwald restauraci řídí od roku 2015. Již v roce 2016 získala první michelinskou hvězdu a letos ji obhájila.

Více na www.karlovskygastrofestival.cz

Vyberte si region

mapa regionů

Odběr novinek

Chcete od nás pravidelně dostávat novinky, pozvánky na chystané akce nebo inspirující příběhy a rozhovory? Stačí se přihlásit.

Partneři

Projekt Bohatství našich regionů je realizován za přispění prostředků ze státního rozpočtu ČR z programu Ministerstva zemědělství

Projekt Bohatství našich regionů je realizován za přispění prostředků ze státního rozpočtu ČR z programu Ministerstva zemědělství

Projekt Naše regiony – komunikační platforma a marketingové nástroje je realizován za přispění prostředků ze státního rozpočtu ČR z programu Ministerstva pro místní rozvoj

Projekt Naše regiony – komunikační platforma a marketingové nástroje je realizován za přispění prostředků ze státního rozpočtu ČR z programu Ministerstva pro místní rozvoj

Social Inclusion and Empowerment of Youth Through Support to Development of LC in Eco production

Social Inclusion and Empowerment of Youth Through Support to Development of LC in Eco production

Turistická nabídka ubytování a zážitků

Turistická nabídka ubytování a zážitků

Cestujeme s Magazínem TIM

Cestujeme s Magazínem TIM

KAM - Dovolená v Čechách, na Moravě a ve Slezsku

KAM - Dovolená v Čechách, na Moravě a ve Slezsku

Konference rozvoje cestovního ruchu:

Konference rozvoje cestovního ruchu:

Ubytování a dovolená v České Republice

Ubytování a dovolená v České Republice

Smartemailing

Smartemailing
Webdesign: 2123design s.r.o. Redakční systém: Kinet s.r.o.