Regionální produkty
Každý region v České republice má svůj vlastní neopakovatelný charakter, daný přírodním bohatstvím, kulturou a staletými tradicemi jeho obyvatel. Také výrobky a produkty pocházející z určité oblasti nesou část tohoto charakteru – je do nich vložena práce tamních řemeslníků a zemědělců i část jejich duše. Návštěvníkům pak nabízí specifickou pohostinnost a neopakovatelné zážitky.
V Českosaském Švýcarsku byly oceněny další čtyči regionální produkty
Dne 5. května 2011, se opět zasedala certifikační komise, která posuzuje žádosti o udělení značky ČESKOSASKÉ ŠVÝCARSKO regionální produkt® . Komise obdržela celkem pět žádostí, z toho certifikát získali pouze čtyři žadatelé, kteří splnili stanovená certifikační kritéria.
Certifikát pro své výrovky obdrží tito producenti:
Varnsdorfské uzeniny s.r.o. pro výrobek: Varnsdorfská klobása - Tepelně opracovaný výrobek s vůní čerstvé uzeniny. Chuť je přiměřeně slaná a kořeněná.
Stanislav Kuba pro produkt: Med - med květový i medovicový
Integrované centrum pro OZP z Horní Poustevny pro Tkané výrobky - Tkaný koberec, tkaná kapsička a tkaná taška
Firma Stefan Oettel z Lohmen ( Německo) za podukt: Ovocné šťávy - Jablečná a hrušková šťáva ze Saského Švýcarska a okolí
Značku uděluje České Švýcarsko o.p.s. na základě rozhodnutí nezávislé Certifikační komise, která je složena ze zástupců regionu. Smyslem regionálního značení je podpora originální produkce místních podnikatelů s vysokým podílem ruční práce a využitím místních surovin. Důležitým hlediskem je také respektování životního prostředí při výrobě.