
Regionální produkty
Každý region v České republice má svůj vlastní neopakovatelný charakter, daný přírodním bohatstvím, kulturou a staletými tradicemi jeho obyvatel. Také výrobky a produkty pocházející z určité oblasti nesou část tohoto charakteru – je do nich vložena práce tamních řemeslníků a zemědělců i část jejich duše. Návštěvníkům pak nabízí specifickou pohostinnost a neopakovatelné zážitky.

Jarní výzva k příjmu žádostí o značku POLABÍ regionální produkt®
Výrobci potravinářských, řemeslných, přírodních a zemědělských produktů působící v oblasti Polabí mohou předkládat své žádosti o registrovanou značku do 2. května 2012.

Certifikovat lze:
- řemeslné produkty ze dřeva, keramiky, skla, kovu, šperky, obrazy, krajky, textilie, intarzie nábytek, upomínkové předměty, fotografie, …
- potravinářské a zemědělské produkty, jako je mléko, sýry, maso, obiloviny, víno, pivo, pečivo, ovoce, zelenina, ovocné nápoje, ryby, med, …
- přírodní produkty léčivky, čaje, výrobky z rákosu, slámy, proutí, extrakty z rostlin pro kosmetické účely, včelí produkty, minerální vody, aj.
Žádosti posuzuje a schvaluje certifikační komise, složená ze zástupců neziskových organizací, výrobců a zástupců místních akčních skupin regionu Polabí. Nezávislá komise hodnotí tyto aspekty:
- Původ výrobku, tradici výroby, výrobní technologii a firmy samotné
- Podíl vynaložené ruční a duševní práce
- Využití místního materiálu při výrobě
- zpracování místních surovin
- Kvalitu výrobu a zpracování
- Šetrnost k přírodě
- Jedinečnost produktu
Žádost doručte osobně nebo poštou, v pracovních dnech od 8:00 do 15:00 hodin, nejpozději do 2. 5. 2012, na adresu MAS Podlipansko, o.p.s., Chvalovická 1076, 289 11 Pečky.
Kontakt pro osobní předání žádostí a další informace:
Iveta Minaříková, tel: 721 170 352, vandrovani@podlipansko.cz, www.podlipansko.cz
Dokumenty ke stažení (žádost, zásady značení, seznam obcí a certifikační podmínky) naleznete zde.
V Pečkách dne 29. 3. 2012
Iveta Minaříková, projektová manažerka MAS Podlipansko