
Regionální produkty
Každý region v České republice má svůj vlastní neopakovatelný charakter, daný přírodním bohatstvím, kulturou a staletými tradicemi jeho obyvatel. Také výrobky a produkty pocházející z určité oblasti nesou část tohoto charakteru – je do nich vložena práce tamních řemeslníků a zemědělců i část jejich duše. Návštěvníkům pak nabízí specifickou pohostinnost a neopakovatelné zážitky.

Místní produkty z Železných hor získaly regionální značku
Šest nových certifikátů „ŽELEZNÉ HORY regionální produkt®“ udělila žadatelům certifikační komise v Heřmanově Městci. Tuto značku mohou získat pouze kvalitní výrobky s vazbou na region Železných hor.

Na druhém zasedání certifikační komise značky „ŽELEZNÉ HORY regionální produkt®“, které proběhlo v úterý 23.10.2012, byly mezi oceněnými produkty grilovaná žebra marinovaná v medové marinádě s čerstvými bylinkami, tvarohové a povidlové kynuté koláče, ovoce vypěstované v Podhůří Železných hor, květový a medovicový med, medovina i čerstvé kravské sýry, lahůdkový tvaroh a plnotučné mléko. Značku získaly i pracovní oděvy vyráběné lidmi se změněnou pracovní schopností.
Přehled nově udělených certifikátů:
Zámecká medová žebra - Josef Raba – Restaurace Zámek Choltice
Choltické koláče - Josef Raba – Restaurace Zámek Choltice
Ovoce z Podhůří Železných hor - Jaroslav Nevole
Pracovní oděvy - OBZOR – výrobní družstvo invalidů v Praze – závod Heřmanův Městec
Lipinské mléčné výrobky - Marie Víšková
Český med a medovina z Třebosic - Ladislav Skřek
Regionální značka garantuje zejména místní původ výrobku a vazbu na region Železných hor, ale také jeho kvalitu a šetrnost k životnímu prostředí.