Regionální produkty
Každý region v České republice má svůj vlastní neopakovatelný charakter, daný přírodním bohatstvím, kulturou a staletými tradicemi jeho obyvatel. Také výrobky a produkty pocházející z určité oblasti nesou část tohoto charakteru – je do nich vložena práce tamních řemeslníků a zemědělců i část jejich duše. Návštěvníkům pak nabízí specifickou pohostinnost a neopakovatelné zážitky.
Certifikační komise v duchu zavařenin
Certifikační komise, která se sešla ve čtvrtek 8. října 2015 měla tentokrát sladkou příchuť. Rozhodla o udělení certifíkátu třem novým žadatelům a zároveň třem žadatelům prodloužila platnost jejich certifikátu.
Certifikační komise, která se sešla ve čtvrtek 8. října 2015 měla tentokrát sladkou příchuť. Rozhodla o udělení certifikátu 3 novým žadatelům. Jedná se o Janu Roškovou z Krhanic, která zaujala svými lahodnými džemy a marmeládami se značkou Marmela. S obdobným produktem přišla i paní Romana Šafránková ze Čtyřkol. Její zavařeniny (marmelády, džemy, čatní, chřest)byly opravdu luxusní, navíc stojí za zmínku, že její marmelády získaly na Světovém marmeládovém mistrovství v Anglii ocenění Šampión Šampiónů a dvojitou zlatou medaili. Třetí výrobek, který získal certifikát jsou originální dekorace z překližky od paní Petry Kulakovské z Benešova. Jedná se o předměty vhodné nejen k dekoraci, jako suvenýry, ale mají i edukativní využití.
Zároveň certifikační komise prodloužila platnost certifikátu Pivovarské restauraci Šalanda v Kácově, dále benešovskému pivu Ferdinand a Budkám a domečkům pro živou zahradu, které vyrábí ZO ČSOP Vlašim.