
Regionální produkty
Každý region v České republice má svůj vlastní neopakovatelný charakter, daný přírodním bohatstvím, kulturou a staletými tradicemi jeho obyvatel. Také výrobky a produkty pocházející z určité oblasti nesou část tohoto charakteru – je do nich vložena práce tamních řemeslníků a zemědělců i část jejich duše. Návštěvníkům pak nabízí specifickou pohostinnost a neopakovatelné zážitky.

Pozvánky na vzdělávací akce pro výrobce
Krajské sdružení NS MAS ČR Jihomoravského kraje Vás zve na vzdělávací akce zaměřené na regionální pověsti a regionální gastronomii.
Pozvánka na vzdělávací akci o regionálních pohádkách a pověstech
Datum: 5. – 6. listopadu 2010
Místo : Přednášky v objektu MěÚ Olešnice na Moravě - Muzeum „na půdě“, exkurze Muzeum strašidel - Olešnice na Moravě, exkurze Arboretum Šmelcovna - Boskovice
Program 1. den (8.00- 14.00):
1)Pověsti městečka Olešnice a okolí (mikroregion Olešnicko) – přednášející PaedDr. Zdeněk Peša, starosta města Olešnice
2)Olešnické muzeum strašidel (město Olešnice) - přednášející PaedDr. Zdeněk Peša, předseda Dobrovolného svazku obcí Olešnicko
3)Krajem pověstí a bájí anebo Pověsti a pohádky od Svitavy , od Svratky“ (MAS Boskovicko PLUS,o.s.)- přednášející Ing. Olga Ondráčková, manažerka MAS Boskovicko PLUS, o.s.
4)Pohádky „na Šmelcovně“ (Josef Janků, Arboretum Šmelcovna)- přednášející Josef Janků, soukromý podnikatel, majitel Arboreta Šmelcovna
Program 2. den (8.00-14.00):
1) Návštěva muzea strašidel (město Olešnice), PaedDr. Zdeněk Peša
2) Návštěva Arboreta Šmelcovna (město Boskovice), Josef Janků
Pozvánka je ke stažení zde.
Pozvánka na vzdělávací akci o regionální gastronomii
Datum: 19. – 20. listopadu 2010
Místo: Přednášky v Regionálním centru Města Hodonína, Masarykovo náměstí 115/27 Hodonín
Exkurze: Regionální muzeum – Starý kvartýr Lužice, Rodinné vinařství Kosík Tvrdonice
Program 1. den (8.00 – 14.00):
1) Historie stravování a stolování na Slovácku - přednášející PhDr. Alena Káňová
2) Liturgický rok a jídelníček na Podluží a Hodonínsku - přednášející PhDr. Alena Káňová
3) Víno a gastronomie - Moravský sommelier Libor Nazarčuk
4) Základy sommelierství - Moravský sommelier Libor Nazarčuk
Program 2. den (8.00 – 14.00):
1) Návštěva regionálního muzea Starý kvartýr v Lužicích u Hodonína – Andrea Janulíková – muzejní spolek Lužice
2) Rodinné vinařství Kosík Tvrdonice
- Řízená ochutnávka regionální kuchyně – MUDr. Pavel Kosík
- Řízená degustace vín – MUDr. Pavel Kosík
Pozvánka je ke stažení zde.