Regionální produkty
Každý region v České republice má svůj vlastní neopakovatelný charakter, daný přírodním bohatstvím, kulturou a staletými tradicemi jeho obyvatel. Také výrobky a produkty pocházející z určité oblasti nesou část tohoto charakteru – je do nich vložena práce tamních řemeslníků a zemědělců i část jejich duše. Návštěvníkům pak nabízí specifickou pohostinnost a neopakovatelné zážitky.
Výrobky z kozího mléka
Dodává: Renata Vajdová
Obec: Štítina
Region: OPAVSKÉ SLEZSKO
Kozy z kozí farmy Magdaléna ve Štítině mají celodenní přístup na pastvu. Dojení probíhá dvakrát denně. Díky technologii konvového dojení bez kontaktu se vzduchem a venkovními pachy si mléko uchovává čistou chuť a vůni bez typického kozího zápachu. Po nadojení je rychle chlazené a okamžitě se zpracovává. Tradiční výrobě sýrů a dalších produktů z pasterizovaného kozího mléka se v domácích podmínkách věnuje rodina Renaty Vajdové už několik desítek let. Sama má více než 23 let dlouhou praxi. Čerstvý kozí sýr si zachovává jedinečné vlastnosti, vyváženou lahodnou chuť, jemnou mléčnou vůni bez zápachů a pachutí. Podle fantazie a poptávky zákazníků jsou sýry ochucovány domácími bylinami a kořením, česnekem, červeným a zeleným pepřem, ořechy, olivami.
Veškeré produkty kozí farmy Magdaléna ze Štítiny jsou vyráběny ručně. Je kladen zvláštní důraz na čistotu prostředí, ve kterém se kozy pohybují, a pravidelnou pastvu, což zaručuje jedinečnou chuť a vůni všech výrobků. Kozí mléko bývá lépe snášeno dětmi i dospělými a je vhodné pro osoby s intolerancí kaseinu. Prokázaly se jeho blahodárné účinky na některá onemocnění trávicího traktu, pozitivně působí na stres a migrény (při vyloučení kravského mléka), alergie i kožní alergie, vykazuje protizánětlivé účinky a posiluje imunitní systém. Všechny výrobky Kozí farmy Magdaléna jsou zpracovávány s ohledem na životní prostředí.
Kontakt na výrobce:
Renata Vajdová
Hlavní 203747 91 Štítina
tel.: +420603216366
renatavajdova@seznam.cz
http://www.kozifarmamagdalena.cz