Regionální produkty
Každý region v České republice má svůj vlastní neopakovatelný charakter, daný přírodním bohatstvím, kulturou a staletými tradicemi jeho obyvatel. Také výrobky a produkty pocházející z určité oblasti nesou část tohoto charakteru – je do nich vložena práce tamních řemeslníků a zemědělců i část jejich duše. Návštěvníkům pak nabízí specifickou pohostinnost a neopakovatelné zážitky.
Vršovické klobásy a šunkový salám
Rodinné řeznictví z Vršovic založil v roce 1933 dědeček současného majitele Jana Pavlíka. Již tehdy byla jeho krédem tradice, poctivost a kvalita. Ke stejnému heslu se hrdě hlásí také vnuk, který rodinnou firmu začátkem 90. let převzal.
Vršovické klobásy jsou vyráběné podle osvědčené rodinné receptury, pouze za použití vybraných surovin stejně jako Vršovický šunkový salám, který je pro svou jemnou a vyváženou chuť velmi ceněný. Jan Pavlík si zakládá na, sice pracném, ale tradičním výrobním postupu a své výrobky udí pouze na dřevě v 50 let staré udírně. Když se udí tradičně postaru, na kvalitním dřevě, výrobky si ponechávají specifickou chuť a mají delší trvanlivost. Všechny uzenářské výrobky jsou vyráběny výhradně z masa, dbají na dodržování tradičních receptur, k jejich výrobě se nepoužívají náhražky.
Na objednávku pro vás ve Vršovicích připraví dárkové balíčky a obložené mísy s jejich výrobky. Řeznictví Vršovice najdete i na facebooku: www.facebook.com/vrsovickeuzeniny.
Kontakt na výrobce:
Vršovické uzeniny
747 61 Vršovice 100tel.: 553 796 242
Pavlína Pavlíková