Regionální produkty
Každý region v České republice má svůj vlastní neopakovatelný charakter, daný přírodním bohatstvím, kulturou a staletými tradicemi jeho obyvatel. Také výrobky a produkty pocházející z určité oblasti nesou část tohoto charakteru – je do nich vložena práce tamních řemeslníků a zemědělců i část jejich duše. Návštěvníkům pak nabízí specifickou pohostinnost a neopakovatelné zážitky.
Střímelická uzenina
Drazí přátelé dobré uzeniny,
dovolte abych se vám představil. Po získání výučního listu v oboru Řezník – uzenář v roce 1988 jsem postupně pracoval v několika masných provozech. Od roku 1993 jsem byl zaměstnán jako řezník hotelové kuchyně Motelu Konopiště, poté jako kuchař v restauraci U Fleků v Praze. V té době jsem začal pracovat na vlastních receptech. Metodou pokus omyl jsem vyvíjel technologii malovýroby uzenin bez použití separátů, konzervantů a dalších chemických přídavků. O správnosti mé volby mě přesvědčily i posléze získané neblahé zkušenosti z konvenčních masných provozů. Po téměř dvaceti letech experimentování jsem roku 2014 spustil komerční výrobu uzenin a jiných masných produktů pod názvem Střimelická uzenina.
Masné výrobky z mé dílny obsahují jen kvalitní maso (vepřové, hovězí, skopové, zvěřina …), které si osobně vybírám u prověřených dodavatelů. Nepoužívám žádné polotovary a separáty, i koření si míchám sám. Naprostá většina uzenin je bezlepková. Nepoužívám žádná „éčka“, konzervanty, barviva, zvýrazňovače chuti a podobnou chemii. Udím na bukovém dřevě. Na uzeniny (kromě salámů) používám výhradně přírodní střívka. Zjednodušeně řečeno do mé dílny přichází pouze syrové maso a koření a vychází z ní masné výrobky se stoprocentním podílem mé vlastní práce.
dovolte abych se vám představil. Po získání výučního listu v oboru Řezník – uzenář v roce 1988 jsem postupně pracoval v několika masných provozech. Od roku 1993 jsem byl zaměstnán jako řezník hotelové kuchyně Motelu Konopiště, poté jako kuchař v restauraci U Fleků v Praze. V té době jsem začal pracovat na vlastních receptech. Metodou pokus omyl jsem vyvíjel technologii malovýroby uzenin bez použití separátů, konzervantů a dalších chemických přídavků. O správnosti mé volby mě přesvědčily i posléze získané neblahé zkušenosti z konvenčních masných provozů. Po téměř dvaceti letech experimentování jsem roku 2014 spustil komerční výrobu uzenin a jiných masných produktů pod názvem Střimelická uzenina.
Masné výrobky z mé dílny obsahují jen kvalitní maso (vepřové, hovězí, skopové, zvěřina …), které si osobně vybírám u prověřených dodavatelů. Nepoužívám žádné polotovary a separáty, i koření si míchám sám. Naprostá většina uzenin je bezlepková. Nepoužívám žádná „éčka“, konzervanty, barviva, zvýrazňovače chuti a podobnou chemii. Udím na bukovém dřevě. Na uzeniny (kromě salámů) používám výhradně přírodní střívka. Zjednodušeně řečeno do mé dílny přichází pouze syrové maso a koření a vychází z ní masné výrobky se stoprocentním podílem mé vlastní práce.
Jiří Heřman
Ceník:
tlačenka světlá: 80 Kč/kguzený bok s kostí: 79 Kč/kg
špěkáčky: 88 Kč/kg
blanický bochník: 145 Kč/ kg
Blanická paštika 150 g: 29 kč
Kontakt na výrobce:
Jiří Heřman
Korespondenční adresa
Střímelice 7281 63 Stříbrná Skalice
tel.: 724 893 613
strimelaci@seznam.cz
© 2010-2024
Asociace regionálních značek