Regionální produkty
Každý region v České republice má svůj vlastní neopakovatelný charakter, daný přírodním bohatstvím, kulturou a staletými tradicemi jeho obyvatel. Také výrobky a produkty pocházející z určité oblasti nesou část tohoto charakteru – je do nich vložena práce tamních řemeslníků a zemědělců i část jejich duše. Návštěvníkům pak nabízí specifickou pohostinnost a neopakovatelné zážitky.
Pečené koleno
Zveme vás do hospody a minipivovaru „U Komárků“ v Rohově. Přijďte si k nám pochutnat na našich specialitách pečených v peci na bukovém dřevu, nechejte se vtáhnout do atmosféry hospody 30. let minulého století, a vychutnejte si chvíle odpočinku u piva z našeho vlastního pivovaru. Naše speciality pečeme od roku 2001 ve speciální peci, které jsme dali jméno Golem.
Speciální tříkomorová pec Golem je neodmyslitelnou součástí naší hospody. Postavil ji slovenský mistr pecař, již ze třetí generace pecařů. I díky Golemovi si naše speciality zachovávají svou jedinečnost.
Gurmánským zážitkem je naše vyhlášené pečené koleno, které získalo značku OPAVSKÉ SLEZSKO regionální produkt. Pečené koleno se připravuje jedinečnou technologií, pomalým pečením v peci vytápěné bukovým dřevem. Zadní vepřové koleno nekořeněné, dva dny nasolené v obyčejné soli, potom pečené v peci na bukovém dřevu a přelité voňavým výpekem se do pece vkládá syrové. Peče se pět hodin při mírné teplotě. Jako příloha se podává čerstvý chléb, čerstvě nastrouhaný křen a hořčice. Právě hořící bukové dřevo dodává rohovskému kolenu jeho specifičnost a jedinečnost. Přijďte se přesvědčit.
Speciality pečené v peci na bukovém dřevu jsou pouze na objednávku.
Otevírací doba hospody U Komárků:
Po – Pá 15:00 – 22:00 hod.
So 10:00 – 23:00 hod.
Ne 10:00 – 22:00 hod.
Kontakt na výrobce:
Ing. Artur Komárek
Slezská 86747 25 Rohov
tel.: +420 775 558 667
info@ukomarku.cz
http://www.ukomarku.cz