Regionální produkty
Každý region v České republice má svůj vlastní neopakovatelný charakter, daný přírodním bohatstvím, kulturou a staletými tradicemi jeho obyvatel. Také výrobky a produkty pocházející z určité oblasti nesou část tohoto charakteru – je do nich vložena práce tamních řemeslníků a zemědělců i část jejich duše. Návštěvníkům pak nabízí specifickou pohostinnost a neopakovatelné zážitky.
Kmínová klobása „Kminkula kamracka”
Dodává: Leszek Szymczak, Agroturystyka Kamratówka
Obec: Wisła
Region: GÓROLSKO SWOBODA
Další fotografie:
Na farmě „Kamratówka“ se můžete zúčastnit kurzu výroby domácích klobás s názvem „Kręć z nami swojskie kiełbasy”. Tento kurz je znám již po celém Polsku a stal se památníkem tradičního polského řemesla.
Kmínová klobása „Kminkula kamracka” od Leszka Szymczaka:
Kmínová klobása „Kminkula kamracka“ je specialitou agroturistické farmy Kamratówka. Je uzená a voní čerstvým kmínem. Svou výjimečnou chuť získává pečením v horkém dýmu. Samozřejmě, tento unikátní výrobek je vyráběn domácím způsobem. Její výrobce - Leszek Szymczak říká, že klobásy udí každý týden, ujišťuje také, že sousedé již tradičně kontrolují kvalitu výrobků ještě dřív, než se prodají. Klobása je vyráběna z nejkvalitnějších přísad, proto je lehce stravitelná. Výborně chutná také za studena. Pro své trvanlivé vlastnosti se hodí také na cesty.
Kontakt na výrobce:
Leszek Szymczak, Agroturystyka Kamratówka
Jasna 2b434 60 Wisła
tel.: +48 33 855 29 08
tel.: +48 601 513 780
wisla@kamratowka.pl
http://www.kamratowka.pl