
Regionální produkty
Každý region v České republice má svůj vlastní neopakovatelný charakter, daný přírodním bohatstvím, kulturou a staletými tradicemi jeho obyvatel. Také výrobky a produkty pocházející z určité oblasti nesou část tohoto charakteru – je do nich vložena práce tamních řemeslníků a zemědělců i část jejich duše. Návštěvníkům pak nabízí specifickou pohostinnost a neopakovatelné zážitky.

Umělecké a užitné výrobky ze samorostů, ovčácké trouby a rohy
Užitné výrobky zpracovány dlabáním z vyhnilých kmenů smrků do podoby včelích úlů, udíren, prolézaček; dekorační předměty a užitné výrobky zpracovány ze samorostů do podoby ptáků, ještěrů, rukou, holí (sukovic) atd.; zpracování mosorů (vázy); ovčácké trouby a rohy.
Výrobky ze samorostů a hudební nástroje vznikají z lásky k přírodě, hudbě a práci se dřevem. Zahradu v Mostech u Jablunkova, kde má Jan Czepiec svou dílničku, lze nazvat malou výstavní síní. Nachází se zde mj. včelí úly, udírny, prolézačky, dřevěné hole, figury ještěrů, ptáků či rukou.
Jan Czepiec s oblibou hraje na vlastnoručně vyrobené pětimetrové ovčácké fujaře. Vyrobil si ji z podélně rozříznutého smrku. Tyto části vydlabal, následně slepil a ovinul třešňovou kůrou. Ta chrání dřevo před vlhkostí. Nakonec vyrobil náustek a nástroj naladil.
Svou ovčáckou fujaru vyrobil dle tradičních postupů. Záleží mu také na přiblížení tohoto ojedinělého nástroje lidem. Proto během folklorních akcí i při jiných příležitostech rád odpovídá na dotazy lidí, kteří si hru na fujaře mohou také vyzkoušet.