Regionální produkty
Každý region v České republice má svůj vlastní neopakovatelný charakter, daný přírodním bohatstvím, kulturou a staletými tradicemi jeho obyvatel. Také výrobky a produkty pocházející z určité oblasti nesou část tohoto charakteru – je do nich vložena práce tamních řemeslníků a zemědělců i část jejich duše. Návštěvníkům pak nabízí specifickou pohostinnost a neopakovatelné zážitky.
Kutnohorský med
Kutnohorský med produkují včelstva malého rodinného včelařství umístěná v údolí říčky Vrchlice na okraji Kutné Hory. Hlavními zdroji snůšky pro naše včelstva jsou v průběhu roku nejprve blízké ovocné sady a zahrady, akáty a později lípy. Med vytáčíme dvakrát za sezonu a většinou tak můžeme nabídnout dva druhy smíšeného květového medu. Med z prvního medobraní bývá světlý, voní po akátu a nabízíme ho i v pastové variantě. Med z druhého vytáčení bývá tmavší, s podílem lipového medu. Veškerou svou produkci prodáváme ze dvora, převážně v kilogramových a půl kilogramových baleních.
Včelaření je v naší rodině již tradiční činností. Na stejném stanovišti v Kutné Hoře včelaříme již po tři generace. Při ošetřování včelstev tak vycházíme z letitých zkušeností, které neustále přizpůsobujeme aktuálním potřebám včelstev. Včelstva se snažíme ošetřovat co nejšetrněji s důrazem na jejich zdraví a na kvalitu produkovaného medu. Včelaříme v nových nástavkových úlech s vysokým podílem obnovy voskového díla. Každý rok zasíláme vzorky medu na rozbor do zkušební laboratoře, kde k naší radosti pravidelně plní kvalitativní kritéria pro udělení certifikátu „Český med“.