Regionální produkty
Každý region v České republice má svůj vlastní neopakovatelný charakter, daný přírodním bohatstvím, kulturou a staletými tradicemi jeho obyvatel. Také výrobky a produkty pocházející z určité oblasti nesou část tohoto charakteru – je do nich vložena práce tamních řemeslníků a zemědělců i část jejich duše. Návštěvníkům pak nabízí specifickou pohostinnost a neopakovatelné zážitky.
Mlýnské a pekařské výrobky z vlastní mouky
Mlynářské řemeslo má v našem rodě tradici už od roku 1759. Propojení mlýna s pekárnou umožňuje přípravu originálních výrobků, které jsou obohacené o čerstvou mouku. Získávají tak výraznou přidanou hodnotu nejen z hlediska zdravotního, ale i chuťovými vlastnostmi, a především specifickou vůní.
Zpracování obilovin pomocí mlýnských kamenů je technologie stará několik tisíciletí. Obilovina se při mletí nepřehřívá a výsledná mouka si zachovává většinu nutričních hodnot a je tak pro lidský organismus nejenom vhodná, ale dokonce prospěšná. Oproti běžné mouce obsahuje více vitamínů, bílkovin a vlákniny, a naopak méně lepku.
Výroba na mlýně i v pekárně je postavena na ruční práci a klasických postupech a vrací nás ke kvalitě, jakou znali naši předci.
Obiloviny zpracováváme na mlynářské výrobky (mouky, krupice, otruby). Vlastní mouku pak využíváme pro širokou škálu pekařských výrobků, které připravujeme podle vlastních receptur. Od chlebů, přes celozrnné sladké pečivo až po řadu dobrot s prodlouženou trvanlivostí (tyčinky, sušenky, perníčky). Na našich produktech si pochutnáte, a zároveň uděláte něco pro své zdraví. „Z našú múkú do sta rokú“.
Kontakt na výrobce:
Jan Slovák - Pekárna u mlýna
Horní Lideč 114756 12 Horní Lideč
tel.: 571 447 313
tel.: 603 227 532
info@pekarnaumlyna.cz
http://www.pekarnaumlyna.cz