
Regionální produkty
Každý region v České republice má svůj vlastní neopakovatelný charakter, daný přírodním bohatstvím, kulturou a staletými tradicemi jeho obyvatel. Také výrobky a produkty pocházející z určité oblasti nesou část tohoto charakteru – je do nich vložena práce tamních řemeslníků a zemědělců i část jejich duše. Návštěvníkům pak nabízí specifickou pohostinnost a neopakovatelné zážitky.

Klášterní med

Dodává: Kulturní zařízení Kadaň
Obec: Kadaň
Region: POOHŘÍ


Květový med vyrobený včelami v zahradách Františkánského kláštera v Kadani. Navazuje na tradici z 15.stol., kdy řád františkánů pěstoval v zahradách kláštera téměř vše, co je nutné k obživě. Med stáčí do sklenic 250 g pan Jiří Louda (Včelařství Louda). Sklenice jsou označeny jeho výrobními etiketami, ale i etiketami s vyobrazením Františkánského kláštera. Autorkou je kadaňská výtvarnice Jitka Gavendová.