Regionální produkty
Každý region v České republice má svůj vlastní neopakovatelný charakter, daný přírodním bohatstvím, kulturou a staletými tradicemi jeho obyvatel. Také výrobky a produkty pocházející z určité oblasti nesou část tohoto charakteru – je do nich vložena práce tamních řemeslníků a zemědělců i část jejich duše. Návštěvníkům pak nabízí specifickou pohostinnost a neopakovatelné zážitky.
Fryčovický loupaný kobzol
Fryčovický loupaný kobzol hospodáře Kubláka
Loupání brambor tradičním způsobem bez použití konzervačních látek, kvalitním skladováním a operativním rozvozem se nám daří dostávat na váš stůl čerstvě oloupané brambory.
Historie pěstování brambor se datuje od devadesátých let, kdy jsme po navrácení polí obnovili hospodaření na našem statku. Neustále zvyšující se poptávka po naších bramborách nás utvrdila, že tento směr je správný a v roce 2000 jsem začali brambory loupat pro školní jídelny, vývařovny a restaurace v našem kraji. Přispíváme na zaměstnanost v okolí a chráněnou dílnou pomáháme hendikepovaným se zapojit do kolektivu.
Vše začíná a končí v půdě.
Správným hospodařením jsme docílili kvality brambor, které po uvaření nešednou, neztrácejí barvu a zachovávají si bramborovou chuť.