Regionální produkty
Každý region v České republice má svůj vlastní neopakovatelný charakter, daný přírodním bohatstvím, kulturou a staletými tradicemi jeho obyvatel. Také výrobky a produkty pocházející z určité oblasti nesou část tohoto charakteru – je do nich vložena práce tamních řemeslníků a zemědělců i část jejich duše. Návštěvníkům pak nabízí specifickou pohostinnost a neopakovatelné zážitky.
Hovězí maso z Lipky
Statek hospodaří na zhruba 300 hektarech pastvin, luk a lesů a chová výjimečné francouzské plemeno Parthenaise v harmonii s přírodou, v duchu tradic, pokory a hodnot, které zde zanechali předkové a na které statek svým hospodařením hrdě navazuje.
Plemeno Parthenaise se vyznačuje jednou z nejvyšších jatečních výtěžností (68 %), jemnou kostrou, výrazným osvalením, nízkým obsahem tuku, vysokou křehkostí a jemností masa. Maso můžete zakoupit na objednávku přímo na statku, kde Vám na míru připraví vybrané partie (ceník www.stateklipka.cz). Také jej můžete okusit v spřízněných restauračních provozech EB Diners Kaštanka Nasavrky, Krhov u Svitav, Hradec Králové – Svobodné Dvory, kam statek Lipka hovězí maso pravidelně dodává.
Kontakt na výrobce:
STATEK Lipka a.s.
Lipka
Lipka 1538 25 Horní Bradlo
tel.: +420 733 715 085
info@stateklipka.cz
http://www.stateklipka.cz
Andrej Dvořák