Regionální produkty
Každý region v České republice má svůj vlastní neopakovatelný charakter, daný přírodním bohatstvím, kulturou a staletými tradicemi jeho obyvatel. Také výrobky a produkty pocházející z určité oblasti nesou část tohoto charakteru – je do nich vložena práce tamních řemeslníků a zemědělců i část jejich duše. Návštěvníkům pak nabízí specifickou pohostinnost a neopakovatelné zážitky.
Chutný preclík
V roce 1991 Josef Rýdl založil živnost pekař - cukrář. Blízko centra Lázní Bělohradu zrekonstruoval dům staré pekárny z konce 19. století. A tak se zde od 16.12. 1991 opět provozuje pekárenská činnost - výrobu a prodej zahájilo „Pekařství u Rýdlů“.
Dnes pekárna vyrábí převážně ručním způsobem asi sedmdesát druhů pečiva - od chleba, housek, rohlíků, vek, koláčů, vánoček, přes cereální pečivo až po pečivo trvanlivé. Specialitou jsou pak preclíky, které díky své receptuře z počátku minulého století přenáší řemeslný duch původního pekářství do dnešní doby.
Chutné preclíky z pekárny Josefa Rýdla
Preclíky jsou vyráběny ručním způsobem dle tradiční české receptury z počátku minulého století pouze z kvalitních surovin od prověřených dodavatelů. Charakteristickou chuť preclíků si především oblíbili konzumenti vína a piva. Někteří fajnšmekři označují náš preclík ve spojení se svými nápoji jako nezapomenutelnou pochoutku.
Preclíky jsou sypané mákem a solí a specifické aroma jim mimo jiné dodává i použité vepřové sádlo. Výjimkou jsou Celozrnné preclíky, kde je v těstě zapracována směs semen s rostlinným olejem a na povrchu jsou posypány sezamem.
Všechny CHUTNÉ PRECLÍKY jsou oceněny prestižní značkou KLASA a regionální ochrannou známkou PODKRKONOŠÍ regionální produkt.
Kontakt na výrobce:
Josef Rýdl, s.r.o.
Vojtíškova 172507 81 Lázně Bělohrad
tel.: +420 493 792 573
pekarna@josefrydl.cz
http://www.josefrydl.cz
Prodejní místa:
-
Farmářský obchod přímo na farmě
Petrovičky
více -
Potraviny Švamberk
Hořice
více