
Regionální produkty
Každý region v České republice má svůj vlastní neopakovatelný charakter, daný přírodním bohatstvím, kulturou a staletými tradicemi jeho obyvatel. Také výrobky a produkty pocházející z určité oblasti nesou část tohoto charakteru – je do nich vložena práce tamních řemeslníků a zemědělců i část jejich duše. Návštěvníkům pak nabízí specifickou pohostinnost a neopakovatelné zážitky.

Hovězí maso z farmy

Dodává: Martin Chyla
Obec: Ostrava - Plesná
Region: JESENÍKY


Naše farma hospodaří v obci Jindřichov ve Slezsku a Kolnovice. Zabýváme se převážně chovem krav bez tržní produkce méka. Základní stádo krav, jalovic a býčků na výkrm udržujeme přibližně na 100 kusech. Zvířata žijí přirozeně na pastvinách. V současné době provádíme převodné křížení pomocí býků aberdeen angus. Část potomstva - jaloviček si necháváme na obnovu stáda, ostatní zůstávají na výkrm.
U nás zákazník ví, co kupuje, každý kus našeho kvalitního masa zraje v chladící komoře minimálně 14 dní, což zajišťuje křehkost, vynikající chuť a tím i rychlejší a jednodušší přípravu.
Dále chováme čistokrevná přeštická prasata s certifikátem, slepice, kačeny, krůty, brojlerová kuřata, husy a provozujeme agroturistiku, která nejčastěji láká rodiny s dětmi.