Regionální produkty
Každý region v České republice má svůj vlastní neopakovatelný charakter, daný přírodním bohatstvím, kulturou a staletými tradicemi jeho obyvatel. Také výrobky a produkty pocházející z určité oblasti nesou část tohoto charakteru – je do nich vložena práce tamních řemeslníků a zemědělců i část jejich duše. Návštěvníkům pak nabízí specifickou pohostinnost a neopakovatelné zážitky.
Uzená ryba
Voda a život v ní mě uchvátil poprvé v deseti letech. Od té doby jsem začal objevovat tento svět prostřednictvím rybářského prutu. Během studia jsem si prohluboval vědomosti ohledně chovu ryb, ale také pronikal do tajů rybí kuchyně. První salát nebo karbanátky na sebe nenechaly dlouho čekat. Když se pak naskytla možnost otevřít si prodejnu a vyrábět vlastní pochutiny neváhal jsem.
Jednou z tradičních rybích pochoutek je uzená ryba. Proces uzení ryb probíhá v elektrické udírně při teplotách 70-80 st. C po dobu minimálně 1,5 hodin. Médiem je dřevěná štěpka a piliny. Pro nakládání ryb používáme pouze sůl, shrnuto podtrženo, použité suroviny jsou pouze ryba, sůl a voda. K uzení používáme několik druhů ryb, zejména je to pstruh duhový, kapr a amur původem z Dolního Benešova, Kružberku a Uhlířova.
Kontakt na výrobce:
Pavel Válek
Opavská 213747 41 Hradec nad Moravicí
tel.: +420 725 555 857
opava.ryby@gmail.com
https://www.ryby-opava.cz