Uzená ryba

produkt

Dodává: Pavel Válek

Obec: Hradec nad Moravicí

Region: OPAVSKÉ SLEZSKO

logo

Další fotografie:

Voda a život v ní mě uchvátil poprvé v deseti letech. Od té doby jsem začal objevovat tento svět prostřednictvím rybářského prutu. Během studia jsem si prohluboval vědomosti ohledně chovu ryb, ale také pronikal do tajů rybí kuchyně. První salát nebo karbanátky na sebe nenechaly dlouho čekat. Když se pak naskytla možnost otevřít si prodejnu a vyrábět vlastní pochutiny neváhal jsem.

Jednou z tradičních rybích pochoutek je uzená ryba. Proces uzení ryb probíhá v elektrické udírně při teplotách 70-80 st. C po dobu minimálně 1,5 hodin. Médiem je dřevěná štěpka a piliny. Pro nakládání ryb používáme pouze sůl, shrnuto podtrženo, použité suroviny jsou pouze ryba, sůl a voda. K uzení používáme několik druhů ryb, zejména je to pstruh duhový, kapr a amur původem z Dolního Benešova, Kružberku a Uhlířova.

Kontakt na výrobce:

Pavel Válek

Opavská 213
747 41 Hradec nad Moravicí
tel.: +420 725 555 857

Vyberte si region

mapa regionů

Odběr novinek

Chcete od nás pravidelně dostávat novinky, pozvánky na chystané akce nebo inspirující příběhy a rozhovory? Stačí se přihlásit.

Partneři

Asociace malých a středních podniků

Asociace malých a středních podniků

Smartemailing

Smartemailing
Webdesign: 2123design s.r.o. Redakční systém: Kinet s.r.o.