Regionální produkty
Každý region v České republice má svůj vlastní neopakovatelný charakter, daný přírodním bohatstvím, kulturou a staletými tradicemi jeho obyvatel. Také výrobky a produkty pocházející z určité oblasti nesou část tohoto charakteru – je do nich vložena práce tamních řemeslníků a zemědělců i část jejich duše. Návštěvníkům pak nabízí specifickou pohostinnost a neopakovatelné zážitky.
Kysané zelí z Hrejkovic
Naše kysané zelí vyrábíme dle staré rodinné receptury zděděné po babičce, kterou jsme postupně doladili do dnešní podoby. Spokojení zákazníci, milovníci kysaného zelí a příznivci zdravého životního stylu, kteří se pro naše kysané zelí vrací, jsou nám důkazem, že receptura je dobrá a kvalitní. Jsme za to moc rádi.
Naše rodinná firma funguje v jihočeských Hrejkovicích více než 20 let, od začátku jsme nakládali zelí pro zájemce přímo do jejich vlastních donesených nádob. Poslední roky jsme začali zelí nakládat i do skleněných třílitrových lahví, kde zelí přímo kvasí klasickým mléčným kvašením.
Pro výrobu našeho kysaného zelí používáme jednak zelí od našich dlouhodobých dodavatelů a také produkty podporující klasické mléčné kvašení bez použití konzervantů (sůl). Toto je naše hlavní zásada, dodržet klasické postupy, žádné moderní technologie. Všechny suroviny jsou českého původu.
Naše kysané zelí je k dostání nejen u nás v Hrejkovicích a okolí, ale jezdíme i na farmářské trhy a dodáváme do farmářských obchodů např. v Táboře.
Kontakt na výrobce:
Hřebík H+H s.r.o.
Leoše Janáčka 1248399 01 Milevsko
tel.: 603 537 923
info@kysanezelizhrejkovic.cz
https://www.kysanezelizhrejkovic.cz