
Regionální produkty
Každý region v České republice má svůj vlastní neopakovatelný charakter, daný přírodním bohatstvím, kulturou a staletými tradicemi jeho obyvatel. Také výrobky a produkty pocházející z určité oblasti nesou část tohoto charakteru – je do nich vložena práce tamních řemeslníků a zemědělců i část jejich duše. Návštěvníkům pak nabízí specifickou pohostinnost a neopakovatelné zážitky.

Medovina ze Včelařství Haburovi
Medovina ze Včelařství Haburovi ze Závady je připravena z nejlepších medů, pitné vody ze Závadského vrtu, s přidáním propolisu a unikátních Dolských kvasinek. Jaroslav Habura navazuje na dlouholetou včelařskou tradici, už v mládí nakukoval pod ruce zkušeným včelařům v rodině a výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. V roce 1991 začal včelařit a v roce 2015 byl oceněn za nejlepší Med roku Moravskoslezského kraje. Od stáčení medu byl jen krůček k dalšímu zpracování. A protože medovina se přímo nabízela, navíc je to tradiční nápoj našich předků, začal experimentovat s její výrobou. Ruční výroba medoviny je fyzicky i časově náročná, kvasí 2 měsíce a zraje minimálně jeden rok, proto se její výrobě věnuje jen málo včelařů. Haburovic medový stánek můžete navštívit na jarmarcích a trzích na Opavsku. Po telefonické domluvě můžete navštívit jejich medový sklípek v Závadě, ochutnat a zakoupit originální 100% přírodní medovinu – MEDUcínku a také ostatní včelařské výrobky z propolisu, vosku a medu.
Kontakt na výrobce:
Mgr. Jaroslav Habura
Adresa provozovny
Závada 118747 19 Závada
tel.: +420 737 267 438
ja.habura@seznam.cz
https://vcelarstvihaburovi.webnode.cz