
Regionální produkty
Každý region v České republice má svůj vlastní neopakovatelný charakter, daný přírodním bohatstvím, kulturou a staletými tradicemi jeho obyvatel. Také výrobky a produkty pocházející z určité oblasti nesou část tohoto charakteru – je do nich vložena práce tamních řemeslníků a zemědělců i část jejich duše. Návštěvníkům pak nabízí specifickou pohostinnost a neopakovatelné zážitky.

Med a včelí produkty
„Jako naprostý začátečník jsem začal včelařit v roce 2008 se 4 včelstvy na zahradě u domu. Chtěl jsem se tomu věnovat, jako svému koníčku. Po prvním medobraní jsem získal prvních 90 kg vynikajícího medu. Toto množství se ale nakonec ukázalo jako nedostatečné, protože čaj oslazený cukrem už u nás doma nikomu nechutnal. O rok později jsem tak zazimovával o 30 vlastnoručně odchovaných včelstev více,“ popisuje své začátky Marcel Třasoň.
O další rok později byla zahrada malá, a tak začal s včelami kočovat do lesa, do Kudlovské doliny, odkud vzešel vynikající medovicový med, vonící lípou. V roce 2010 se Marcel Třasoň také profesně začal zabývat výrobou úlů a potřebami pro včelaře. V současnosti obhospodařuje 120 včelstev na 5 stanovištích v okolí Kudlovic a jedno na Valašsku. Každoročně odchová na sto včelstev, o které mají zájem nejen začínající včelaři. Kromě produkce medu, propolisu, mateří kašičky a vosku, chová včelí matky, vyrábí medovinu nebo odlévá svíčky.