Regionální produkty
Každý region v České republice má svůj vlastní neopakovatelný charakter, daný přírodním bohatstvím, kulturou a staletými tradicemi jeho obyvatel. Také výrobky a produkty pocházející z určité oblasti nesou část tohoto charakteru – je do nich vložena práce tamních řemeslníků a zemědělců i část jejich duše. Návštěvníkům pak nabízí specifickou pohostinnost a neopakovatelné zážitky.
Čerstvé a sušené BIO hovězí maso
ZEMEX, spol. s r.o. chová převážně skot plemene masný siementál a doplňkově pak aberdeen angus. Všechny naše krávy pocházejí z vlastního chovu a o pokračování rodu se starají dva plemenní býci. Skot je převážnou část roku chován na pastvinách krkonošských hor. Nezbytnou část roku z důvodu velkého množství sněhu pak zvířata tráví v hospodářských budovách na podestýlce, kde jsou chována na volno ve stabilních skupinách. Mláďata od matek nejsou předčasně oddělována a procesu odstavu se nechává volný průběh. Dále také upřednostňujeme přirozenou plemenitbu, kdy mají zvířata možnost se zcela přirozeně projevovat a absolvovat celý proces namlouvání a páření.
Zaměstnanci, kteří zajišťují péči o zvířata, znají jméno a povahu každého chovaného zvířete, stejně tak i zvířata důvěrně znají svého ošetřovatele, díky tomu je možné ke každému zvířeti přistupovat individuálně, což usnadňuje manipulaci a vede ke snížení stresu zvířat v náročných situacích, jako je například přeprava nebo ošetřování. Naše zvířata jsou krmena striktně krmivem pocházejícím z vlastní produkce nebo krmivem, které je získáváno za přísných ekologických podmínek. Věříme, že úcta ke zvířatům, kterým každý den v roce věnujeme tu nejlepší péči, povede k produkci suroviny, která má jedinečné vlastnosti, výraznou chuť a uspokojí i toho nejnáročnějšího strávníka.
V roce 2019 jsme vybudovali bourárnu a zrárnu masa, kde maso z pečlivě vybraných kusů necháváme v chladícím boxu zachladit a vyvěsit a poté ho profesionálně bouráme a vakuujeme a necháváme vyzrát za přísných podmínek procesem mokrého zrání po dobu minimálně 21 dní. Tím se zlepšují jeho chuťové a fyzikální vlastnosti, maso se stává křehčím a aromatičtějším. Zavakuované maso tímto rovněž získává delší dobu trvanlivosti a za správného uchování vydrží v chladničce i několik týdnů. Vakuový obal chrání maso před nežádacími mikroorganismy, kyslíkem a mechanickým poškozením.
Kontakt na výrobce:
Zemex, spol. s.r.o.
Horní Rokytnice 236512 45 Rokytnice nad Jizerou
tel.: +420 606 116 692
tel.: +420 721 184 989
prodej@zemex.cz
https://https://www.zemex.cz/cs
Ing. Jana Bémová
Jednatelka
telefon: +420 606 116 692
bemova@zemex.cz