Regionální produkty
Každý region v České republice má svůj vlastní neopakovatelný charakter, daný přírodním bohatstvím, kulturou a staletými tradicemi jeho obyvatel. Také výrobky a produkty pocházející z určité oblasti nesou část tohoto charakteru – je do nich vložena práce tamních řemeslníků a zemědělců i část jejich duše. Návštěvníkům pak nabízí specifickou pohostinnost a neopakovatelné zážitky.
Bohumil Holý – Hrobské uzeniny
Dodává: Bohumil Holý – Hrobské uzeniny
Obec: Hrob
Region: KRUŠNOHOŘÍ
Rodina Holých má tradici řeznictví ve městě Hrob od počátku 20. století. Specializují se na výrobu uzenin a specialit s vysokým podílem masa a s důrazem na ruční řemeslnou práci. Při výrobě produktů používají i netradiční ingredience jako jsou lanýže, černý česnek a vzácné druhy pepřů. Při výběru surovin upřednostňují lokální dodavatele. Nakupují a prodávají maso od předních českých dodavatelů. Veškeré maso nechávají zrát v zázemí jejich provozovny. Zboží je expedováno z provozovny ve městě Hrob, které spadá pod dozor Krajské veterinární správy pro Ústecký kraj. Zásobují školy, školky, závodní jídelny a restaurace i soukromé osoby.