Regionální produkty
Každý region v České republice má svůj vlastní neopakovatelný charakter, daný přírodním bohatstvím, kulturou a staletými tradicemi jeho obyvatel. Také výrobky a produkty pocházející z určité oblasti nesou část tohoto charakteru – je do nich vložena práce tamních řemeslníků a zemědělců i část jejich duše. Návštěvníkům pak nabízí specifickou pohostinnost a neopakovatelné zážitky.
Učňovské dobroty z Jeseníku
Dodává: Střední škola gastronomie, farmářství a služeb Jeseník
Obec: Jeseník
Region: JESENÍKY
Další fotografie:
Jesenické svatební koláčky makové – ručně vyráběný pekařský výrobek ve tvaru koláčku z kynutého těsta, specifické chuti po makové náplni, máčený v másle a rumu, sypaný cukrem.
Jesenické svatební koláčky ořechové - ručně vyráběný pekařský výrobek ve tvaru koláčku z kynutého těsta, specifické chuti po vlašsko-ořechové náplni, máčený v másle a rumu, sypaný cukrem.
Priessnitzův mls – Dezert ve skleničce s tradičním piškotem, čokoládovou Ganache a tekutou náplní z likéru Priessnitz.
Frývaldovská klobása – Tepelně opracovaný masný výrobek klobásového tvaru, plněný do přírodního střeva, tradičně uzený bukovými štěpkami. Struktura jemně mělněná, tužší konzistence s viditelnou masovou a tukovou mozaikou, povrch je zlatavě-hnědé barvy. Jemná a vyvážená chuť a vůně po použitých surovinách, koření a uzení.
Tradiční jesenický játrový sýr – Tepelně opracovaný speciální masný výrobek ve tvaru cihly, pevné konzistence, načervenalé barvy, příjemné chuti a vůni po játrech, koření a smažené cibulce. Na řezu je patrné hřbetní sádlo.
Jesenický škvarkový chléb – Pšenično-žitný kvasový chléb oválného tvaru s použitím vepřových škvarků vlastní výroby v těstě. Kůrka je zlatavě hnědá, křupavě vypečená, střída vláčná, pórovitá s mozaikou nadrobno sekaných škvarků.
Kontakt na výrobce:
Střední škola gastronomie, farmářství a služeb Jeseník
U Jatek 916/8790 01 Jeseník
tel.: 584 411 171
info@sosjesenik.cz
https://www.sosjesenik.cz