Mnichovické perníky

produkt

Dodává: BcA. Radmila Bělinová

Obec: Mnichovice

Region: ZÁPRAŽÍ

logo

Další fotografie:

Naše perníky pečeme podle staré, poměrně pracné a zdlouhavé receptury – proto jí dnes málokdo používá. Jejím hlavním principem je tzv. fermentace základního těsta, která trvá cca 4 týdny. Poté se těsto uloží do chladu, kde teoreticky vydrží i několik let. Teprve den před plánovaným pečením zapracujeme do zfermentovaného těsta vejce a tuk, protože to jsou ingredience, které se kazí.  Celý proces je výhradně ruční práce.
Náročnější postup se vyplatí na vůni, chuti, konzistenci i vzhledu upečených perníků.
Z estetického hlediska udržujeme určitý ráz, proto jsou perníky odlišné od ostatní produkce.

Perníky nepřezdobujeme, aby vynikl charakter a nadýchanost těsta.
U některých motivů jsme se inspirovali ornamentálním cítěním Josefa Lady a používáním některých semínek (dýně, mák, sesam, slunečnice) dosahujeme zajímavých efektů a ještě více se přibližujeme přírodě. Je to taková malá, skrytá osvěta, spousta lidí a hlavně dětí různá semínka vůbec nezná.
Samozřejmě stále je co zlepšovat – snažíme se o jednoduchost, lidovost, ale také dostupnost pro zákazníka.

Propagační letáček Mnichovické perníky

Kontakt na výrobce:

BcA. Radmila Bělinová

Nádražní 160
251 64 Mnichovice
tel.: 732 222 295

http://www.mnichovickeperniky.cz

Vyberte si region

mapa regionů

Kam dál

Odběr novinek

Chcete od nás pravidelně dostávat novinky, pozvánky na chystané akce nebo inspirující příběhy a rozhovory? Stačí se přihlásit.

Partneři

Smartemailing

Smartemailing
Webdesign: 2123design s.r.o. Redakční systém: Kinet s.r.o.