Regionální produkty
Každý region v České republice má svůj vlastní neopakovatelný charakter, daný přírodním bohatstvím, kulturou a staletými tradicemi jeho obyvatel. Také výrobky a produkty pocházející z určité oblasti nesou část tohoto charakteru – je do nich vložena práce tamních řemeslníků a zemědělců i část jejich duše. Návštěvníkům pak nabízí specifickou pohostinnost a neopakovatelné zážitky.
Mnichovické perníky
Naše perníky pečeme podle staré, poměrně pracné a zdlouhavé receptury – proto jí dnes málokdo používá. Jejím hlavním principem je tzv. fermentace základního těsta, která trvá cca 4 týdny. Poté se těsto uloží do chladu, kde teoreticky vydrží i několik let. Teprve den před plánovaným pečením zapracujeme do zfermentovaného těsta vejce a tuk, protože to jsou ingredience, které se kazí. Celý proces je výhradně ruční práce.
Náročnější postup se vyplatí na vůni, chuti, konzistenci i vzhledu upečených perníků.
Z estetického hlediska udržujeme určitý ráz, proto jsou perníky odlišné od ostatní produkce.
Perníky nepřezdobujeme, aby vynikl charakter a nadýchanost těsta.
U některých motivů jsme se inspirovali ornamentálním cítěním Josefa Lady a používáním některých semínek (dýně, mák, sesam, slunečnice) dosahujeme zajímavých efektů a ještě více se přibližujeme přírodě. Je to taková malá, skrytá osvěta, spousta lidí a hlavně dětí různá semínka vůbec nezná.
Samozřejmě stále je co zlepšovat – snažíme se o jednoduchost, lidovost, ale také dostupnost pro zákazníka.
Kontakt na výrobce:
BcA. Radmila Bělinová
Nádražní 160251 64 Mnichovice
tel.: 732 222 295
belinova.radmila@mnichovickeperniky.cz
http://www.mnichovickeperniky.cz
Prodejní místa:
-
Cukrářský salon s.r.o.
Říčany
více -
Hotel zámek Berchtold
Kunice
více -
Obchůdek pro radost
Ondřejov
více