Regionální produkty
Každý region v České republice má svůj vlastní neopakovatelný charakter, daný přírodním bohatstvím, kulturou a staletými tradicemi jeho obyvatel. Také výrobky a produkty pocházející z určité oblasti nesou část tohoto charakteru – je do nich vložena práce tamních řemeslníků a zemědělců i část jejich duše. Návštěvníkům pak nabízí specifickou pohostinnost a neopakovatelné zážitky.
Pivo Hubertus
Kácovské pivo pro Vás vaříme klasickou technologií z českého sladu plzeňského typu, který nakupujeme od českých sladoven, žateckého chmele (jako jeden z mála českých pivovarů používáme hlávkový chmel) a z pramenité vody z pivovarských studní.
- Světlé výčepní pivo - 10°Typ: světlé pivo, obsah alkoholu 3,9% obj.
Charakteristika: středně plné pivo s jemnou hořkostí, dobrou pěnivostí a výrazným řízem
Balení: Nerezové KEG sudy 50 l, 30 l, 20 l., PET 1lt - Světlý ležák Premium - 12°Typ: světlý ležák, obsah alkoholu 4,7% obj.
Charakteristika: pivo s příjemnou výraznou hořkostí, plnou chutí, výrazným řízem a vynikající pěnivostí.
Balení: Nerezové KEG sudy 50 l, 30 l, 20 l., PET 1lt - Tmavý speciální ležák - 13°Typ: tmavé speciální pivo, obsah alkoholu 5,8% obj.
Charakteristika: speciální tmavé pivo s lahodnou hořkostí, příjemným karamelovo kávovým aroma, vysokou plností a bohatou pěnou.
Balení: Nerezové KEG sudy 50 l, 30 l, 20 l.
O pivovaru:
Kácovský pivovar byl založen roku 1457 šlechticem Kunešem Dvořeckým z Olbramovic a až do roku 1920 vařil pivo jako šlechtický pivovar. Protože mezi jeho vlastníky patřili i Habsburkové, císařská vládnoucí dynastie, byl už začátkem předminulého století výborně technicky vybaven. Po celkové rekonstrukci v letech 1913 – 1915 se i stavebně stal dominantou kácovského Posázaví. V letech 1920 – 1948 vařil jako státní pivovar a velmi dobře prosperoval až do roku 1957, kdy byl „slavnostně“ uzavřen k 500. výročí založení.
Novodobá historie pivovaru se začala psát v roce 1993, respektive v roce 2001.
Kácovský pivovar je i v současnosti technicky na velmi vysoké úrovni, měděná dvounádobová varna, celonerezové rozvody, spilka i ležácký sklep a moderní prakticky stoprocentní filtrace je zárukou velmi kvalitních výrobků, které náš pivovar vyrábí. V současné době vystavujeme 10,12 a 13 ° pivo v nerezových KEG sudech, PET láhvích a připravujeme zahájení provozu lahvovací linky.
HUBERTUS PIVOVAREM ROKU 2012: Pivovar Kácov se stal vítězem v kategorii malých nezávislých pivovarů s výstavem od 10.000 hl do 20.000 hl. Zvítězila také Pivovarská hospoda Šalanda v kategorii nejlepší hostinec nebo restaurace v pivovaru.
Kontakt na výrobce:
Pivovar Hubertus, a.s.
V Podskalí 6285 09 Kácov
tel.: +420 327 324 693
fax: +420 327 324 694
pivovar@pivovarkacov.cz
http://www.pivovarkacov.cz