Regionální produkty
Každý region v České republice má svůj vlastní neopakovatelný charakter, daný přírodním bohatstvím, kulturou a staletými tradicemi jeho obyvatel. Také výrobky a produkty pocházející z určité oblasti nesou část tohoto charakteru – je do nich vložena práce tamních řemeslníků a zemědělců i část jejich duše. Návštěvníkům pak nabízí specifickou pohostinnost a neopakovatelné zážitky.
Maso a masné výrobky v BIO kvalitě
Farma Sasov, 30 let tradice
Farmu jsme založili 29.7.1991 v areálu Školního statku Střední odborné školy v Jihlavě. Od roku 1999 je celá farma a její produkty certifikována jako Uznaný podnik ekologického zemědělství. Činnost na farmě je pestrá - každým rokem pěstujeme kolem dvaceti různých druhů plodin, provozujeme malou bioplynovou stanici, zelinářskou zahradu, chováme přeštická černostrakatá prasata a pastevně skot masných plemen. Kvalita chovu zvířat a jejich pohoda je tou nejvyšší prioritou. V zájmu co nejnižších stresů jsme počátkem roku 2010 otevřeli vlastní bio jatka přímo na farmě. Vyjádřením úcty ke zvířatům je i snaha o co nejkvalitnější zhodnocení - unikátní zrání masa a od roku 2013 i vlastní faremní výroba masných výrobků a uzenin bez chemie.
V soutěži Česká biopotravina roku zvítězil náš Kančí biolovečák (2010), Konopné sádlo z přeštických prasat (2014), Dršťková polévka (2015 kategorie živočišných produktů), Trhaná paštika z přeštíka (2016), Kostní vývar (2016 kategorie biovýrobky pro gastronomii) a Sasovská klobása zase získala cenu Regionální potravina Vysočiny. Maso a masné výrobky jsou také držiteli značky Vysočina regionální produkt. Ve faremním obchůdku i na eshopu nabízíme mnoho vlastních výrobků, u nichž dbáme na tu nejvyšší kvalitu a zříkáme se používání i povolených syntetických aditiv (tzv. éček). Snažíme se o co nejlepší soulad s přírodou.
Kontakt na výrobce:
Biofarma Sasov
Sasov 2586 01 Jihlava
tel.: 567 312 281
info@biofarma.cz
http://www.biofarma.cz
http://e-shop.biofarma.cz/
Josef Sklenář