Šumavská vína: ovocná, dezertní, kořeněná, punče
Za starých časů si obyvatelé Šumavy kvasili domácí víno z plodů, které jim poskytla jejich zahrada nebo šumavská příroda. Z jablek, rybízu, třešní, višní, šípků, bezu, jeřabin, trnek, borůvek či brusinek. Dnes si můžeme všichni vychutnávat šumavská vína v kvalitě srovnatelné s révovými víny z Moravy.
Jsou to dezertní kořeněná vína s blahodárnými účinky.
Šumavský Vermut odkazuje na klasické italské vinné aperitivy. Enzián obsahuje výluh z kořene hořce, Hořčák zase výluh z pelyňku. Tedy z bylin, které už naše báby používaly při zažívacích obtížích, nadýmání nebo při nechutenství. Díky svému složení mají tato vína stejně příznivé účinky, jako měla medicinální vína užívaná coby aperitiv či digestiv v dřívějších dobách.
Preisliste:
Enzián – bylinný elixír: 250 KčHořčák – bylinný elixír: 250 Kč
Šumavský vermut: 190 Kč
Šumavské višňové víno: 120 Kč
Šumavské třešňové víno: 120 Kč
Šumavské rybízové víno: 120 Kč
Kontakt zum Hersteller:
Mykoprodukta s.r.o.
Náměstí Svobody 12387 01 Volyně
info@sumavske.cz
https://www.sumavske.cz
Petr Jánský
jednatel
telefon: +420 608 981 140
jansky@mykoprodukta.cz
Pavel Vlček
jednatel
telefon: +420 608 977 288
vlcek@mykoprodukta.cz