Vyzrálé bio hovězí maso a bio vepřové maso
Verfügbar: Ing. Jan Bošina – Ekofarma Bošina
Gemeinde: Vernéřovice
Region: BROUMOVSKO
Weitere Fotos:
Rodinná ekofarma se nachází v malé obci Vernéřovice. Od roku 2001 se rozrůstá a dnes na farmě chovají přes 200 ks skotu, několik oveček a koní. V roce 2012 na farmě dokončili porážku a bourárnu skotu a malých přežvýkavců, která je registrovaná a certifikovaná jako bio.
Vyzrálé bio hovězí maso
Na farmě poráží vlastní býčky, jejichž maso nechávají zrát, aby bylo chuťově co nejlepší. Býci jsou poráženi do 30 měsíců. Býci jsou kříženci plemene Salers (otec) a dalších masných plemen. Maso nechávají na farmě vyzrát 14 dní při teplotě 1°C, čímž získá na křehkosti.
Každý druh masa je vhodný k jiné kuchyňské úpravě.
Toto je základní dělení dle kvality (kategorie) a použití:
I. kategorie
- svíčková - je podélný sval uložený pod bederními obratli, je to nejméně namáhaný sval a proto má nejjemnější a nejkřehčí maso - pečení, dušení, smažení, grilování (steaky).
- kýta (ořech, svrchní a spodní šál, zadní) - pečení, dušení
II. kategorie
- roštěnec - se dělí na vysoký a nízký roštěnec, prodává se s kostmi i bez kostí- pečení, dušení
- plec - pečení, dušení, vaření
- kulatá plec - pečení, dušení
III. kategorie
- žebro - se dělí na vysoké, nízké a pupeční, prodává se pouze s kostmi - vaření, vývar na polévku
- hrudí - obsahuje protučnělé maso a je z něho zvlášť hledaná tzv. špička hrudí - vaření, vývar na polévku
- krk - dušení, vaření
IV. kategorie
- špička hrudí - vývar na polévku
- kližka - guláš, dušení
- pupek, bok - vaření, vývar na polévku
Kontakt zum Hersteller:
Ing. Jan Bošina – Ekofarma Bošina
549 82 Vernéřovice 248http://www.masozfarmy.cz
Mgr. Lucie Bošinová
telefon: +420 775 666 803
lucie.bosinova@centrum.cz