Přírodní plísňový sýr NIVA extra
V překrásné a romantické krajině slavných jeskyní Macocha, Kateřinská a Balcarka je v mléku vysoký obsah vápníku, tolik potřebný při výrobě sýrů. A připočítají-li se k tomu voňavé bylinky, je jasné, proč jsou zákazníci doma i v zahraničí s Nivou z Otinovsi tak spokojeni.
Přírodní plísňový sýr NIVA extra z Mlékárny Otinoves:
Sýr jemné a zároveň pikantní chuti je tradičním výrobkem. Vyrábí se podle osvědčených receptur již od roku 1963. Základní surovinou pro výrobu sýru je pasterované plnotučné mléko, dále se používá ušlechtilá plíseň, sýřidlo, smetanový zákys a sůl. Výroba probíhá ve speciálních výrobnících a následné zrání sýrů pokračuje po dobu 5 týdnů v prostorách s přesně danými klimatickými parametry.
Sýry s modrou plísní se ve francouzském Bordelais, podávají jako dezert ve společnosti červených extraktivních vín na bázi Cabernet Sauvignon nebo Merlot. To platí i pro Nivu. Doporučuje se servírovat jako chuťovku na závěr stolování.
Cennik:
NIVA válec - půlválec: 189 Kč/kgSkontaktować się z producentem:
Punkty sprzedaży:
V podnikové prodejně U Mlékárny je možné zakoupit kromě sýrů NIVA také naše mléko, smetanu, tvaroh, pomazánku z Nivy, další mléčné produkty ostatních zpracovatelů mléka - jogurty, kefírová mléka, eidamy, saláty, pomazánky a spoustu dalších mléčných i nemléčných výrobků. Prodejna slouží také jako kavárna. Nabízíme kvalitní kávu, teplé nápoje, nealko nápoje, vína, zákusky nebo chlebíčky.
Provozní doba:
pondělí 7:30 – 17:00
úterý 7:30 – 17:00
středa 7:30 – 17:00
čtvrtek 7:30 – 17:00
pátek 7:30 – 17:00
sobota 7:00 - 13:00