Med z Krkonoš
Včely jsou fenomén, když mu propadnete je to láska na celý život.
Chovat včely neznamená jen přijít si do včel pro med. Včelaření je práce na celý rok. V sezóně je to aktivní práce u včel. V zimě zpracování produktů a příprava vybavení na další sezónu – rámečky, úly, vosk a další. Z koníčku, ke kterému mě přivedl táta se po letech stala částečná obživa. V současné době obhospodařuji cca 100 včelstev ve východních Krkonoších - od Vrchlabí až po Pec pod Sněžkou. Mé nejvyšší stanoviště je nad Horním Maršovem v 750 m.n.m.
Zakládám si na skutečnosti, že u nás v Krkonoších nejsou pole řepky a další monokultury. Převládají zde smrkové a smíšené lesy a louky, díky kterým můžeme nabídnout výborné druhové medy: luční, javorový, lipový a lesní medovicový. Každý má svojí osobitou chuť.