BROUMOVSKO regionální produkt®
Kraj pískovcových skal a barokních památek. Krásná nedotčená příroda, architektonické skvosty a klidné přátelské prostředí, to je Broumovsko. Do svých výrobků vkládají místní lidé originalitu, zručnost, lásku k řemeslu a vztah k místu, kde žijí.
Značka BROUMOVSKO regionální produkt® má nové držitele
Regionální produkty Broumovska se rozrostly o vyzrálé bio hovězí maso, dekorace a užitné předměty ze železného drátu, Lotrandovu mast a umělecké fotografie.
Značku BROUMOVSKO regionální produkt® udělila certifikační komise čtyřem novým produktům:
• Vyzrálé bio hovězí maso z ekofarmy Bošinových ve Vernéřovicích
• Dekorace a užitné předměty ze železného drátu z dílny Kateřiny Smutné ze Zbečníka
• Lotrandova mast pocházející z výroby místního lékárníka Martina Macha
• Fotografie s motivem Broumovska od známého regionálního fotografa Jana Záliše
Poprvé v historii fungování značky na Broumovsku byla již dvěma současným držitelům značka rozšířena na další výrobky z jejich produkce. Držitel regionální značky Kvíčerovská pekárna za Polický chléb má nově značku udělenou na další výrobky (např. škvarkový chléb, stavební koláčky). Včelí farma Rokytník bude nyní certifikovat všechny druhy medů, které vyrábí.
„Zájem místních výrobců o regionální značení stále trvá. Jsem potěšena, že sortiment nabízející regionálním výrobky se rozšiřuje o nové potravinové i řemeslné produkty a značka tak zájemcům nabízí pestrou škálu výběru. Jsem pyšná i na současné držitele, kteří se svými výrobky slaví další úspěchy. Nově certifikované svatební koláčky z Kvíčerovské pekárny jsou například Českou chuťovkou roku 2012“, řekla Markéta Hanušová, regionální koordinátorka značení.