V Českosaském Švýcarsku byly oceněny další čtyči regionální produkty

ČESKOSASKÉ ŠVÝCARSKO  09. 05. 2011

Dne 5. května 2011, se opět zasedala certifikační komise, která posuzuje žádosti o udělení značky ČESKOSASKÉ ŠVÝCARSKO regionální produkt® . Komise obdržela celkem pět žádostí, z toho certifikát získali pouze čtyři žadatelé, kteří splnili stanovená certifikační kritéria.

img

Certifikát pro své výrovky obdrží tito producenti:

Varnsdorfské uzeniny s.r.o. pro výrobek: Varnsdorfská klobása - Tepelně opracovaný výrobek s vůní čerstvé uzeniny. Chuť je přiměřeně slaná a kořeněná.

Stanislav Kuba pro produkt: Med - med květový i medovicový

Integrované centrum pro OZP z Horní Poustevny pro Tkané výrobky - Tkaný koberec, tkaná kapsička a tkaná taška

Firma Stefan Oettel z Lohmen ( Německo) za podukt: Ovocné šťávy - Jablečná a hrušková šťáva ze Saského Švýcarska a okolí

Značku uděluje České Švýcarsko o.p.s. na základě rozhodnutí nezávislé Certifikační komise, která je složena ze zástupců regionu. Smyslem regionálního značení je podpora originální produkce místních podnikatelů s vysokým podílem ruční práce a využitím místních surovin. Důležitým hlediskem je také respektování životního prostředí při výrobě.

ČESKOSASKÉ ŠVÝCARSKO regionální produkt®

Webdesign: 2123design s.r.o. Redakční systém: Kinet s.r.o.