Bystřický ovčí tatar

produkt

Dodává: Ing. Roman Cieślar

Obec: Bystřice

Region: GÓROLSKO SWOBODA

logo

Další fotografie:

Bystřický ovčí tatar vznikl zhruba před 15 lety, jelikož jsem přišel s myšlenkou proč nevyužít kvalitní ovčí maso do takové speciality. Setkal jsem se obecně s mnoha druhy tataráku, s různými ingrediencemi a podíly mas, ale ovčí maso nikde. Proto jsem realizoval vlastní myšlenku a první pokus našel opodstatnění a ukázal, že využití vlastních zdrojů ovčího masa z vlastního chovu má svůj význam. Takto se začala konzumace tohoto pokrmu v okruhu mých známých a přátel, povědomí o něm se rozšířilo i do Polska a na Slovensko. Vnesl jsem do tohoto produktu technologii staření masa, to znamená, že JUT ovce se dlouhodobě chladí při teplotě kolem 4 stupňů Celsia. Tímto získáme vyzrálou svalovinu, kterou využijeme jako polotovar k výrobě tataráku z ovčího masa. K těmto účelům vybíráme technologicky svalovinu z hřbetní části, kýty a panenky, kde je podíl masa největší a kde je málo šlachovitých zakončení svalů.

Kontakt na výrobce:

Ing. Roman Cieślar

739 95 Bystřice 257
tel.: +420 603 149 028

Vyberte si region

mapa regionů

Regionální koordinátor značky

Odběr novinek

Chcete od nás pravidelně dostávat novinky, pozvánky na chystané akce nebo inspirující příběhy a rozhovory? Stačí se přihlásit.

Partneři

Spolufinancováno z finančních mechanismů EHP/Norska

Spolufinancováno z finančních mechanismů EHP/Norska

SOJ

SOJ

MAS Jablunkovsko

MAS Jablunkovsko

Město Jablunkov

Město Jablunkov

Koalicja Marek Ziem Górskich

Koalicja Marek Ziem Górskich

GÓROLSKO SWOBODA regionální produkt®

Webdesign: 2123design s.r.o. Redakční systém: Kinet s.r.o.