HANÁ regionální produkt®
HANÁ - krajina rozlehlých úrodných polí a chráněných lužních lesů, ležící v samém srdci Moravy. Láska k rodné půdě a tradicím se zde dědí po generace a je tak zárukou pro vznik kvalitních domácích produktů.
Troubelické maso z vlastních chovů
Společnost TAGROS a.s. byla založena v roce 1995. Sídlo společnosti je v Troubelicích č. 24, okres Olomouc. Společnost se ve svém podnikání zaměřuje na zemědělskou prvovýrobu, ovocnářství, provoz restaurace a veřejného stravování.
Z pohledu živočišné výroby se společnost TAGROS a.s. věnuje chovu prasat a skotu. Tento chov má v naší oblasti dlouholetou tradici.
Při produkci masa vychází z uzavřeného obratu stáda s využitím krmných plodin z vlastní produkce. Díky této skutečnosti, a spolu s důkazem pro vyníkající zdravotní stav zvířat po celou dobu výkrmu, společnost produkuje zvířata, a tedy i výsekové maso, nejvyšších jakostních parametrů.
Společnost disponuje vlastní porážkou, bourárnou masa, výrobnou masných výrobků a podnikovou prodejnou. Denní kapacita porážky je 15 ks prasat. Bourárna slouží k jatečnému opracování (bourání) masa z vlastní porážky. Výrobky se vyrábějí zpravidla jednou za týden, to v závislosti na objemu prodeje. Podniková prodejna je otevřena 5 dní v týdnu.
Pro výsek a následnou výrobku jsou používána prasata a mladí býci z vlastních chovů. S tímto mj. souvisí i produkce masa a vlastních výrobků nejvyšší kvality. Vepřové a hovězí je poráženo na vlastních jatkách zkušeným řezníkem. Následně dochází k jeho bourání, výrobě masných výrobků a prodeji masa samotného.
Druh produkovaného a prodávaného masa:
- Vepřové maso výsekové: panenka, kýta, plec, kotleta, krkovice, bok, žebírko, ořez, kosti, syrové sádlo, hlava, koleno, nožky.
- Hovězí maso výsekové: svíčková, roštěnec, hovězí přední, hovězí zadní, žebro, bokovina, ořez, kosti.
Kontakt na výrobce:
TAGROS a. s.
Troubelice 24783 83 Troubelice
tel.: +420 585 032 077
tel.: +420 724 028 354
tagros@tagros.cz
http://www.tagros.cz