
KRUŠNOHOŘÍ regionální produkt®
Krajina, do jejíž divukrásné tváře se nesmazatelně zapsali lidé, když zde v honbě za poklady z hlubin země zanechali hluboké jizvy. Ty pomůže zacelit čas a především práce zemědělců, sadařů a vinařů, řemeslníků a umělců, kteří znovu probouzejí a dotvářejí krásu a rozmanitost Krušnohoří.

Krušnohorský domácí tmavý chléb z Lesné

Dodává: Horský hotel Lesná
Obec: Boleboř
Region: KRUŠNOHOŘÍ


Připravuje se min. 5 dní, před samotným pečením rozděláním kvásku s vodou. Po 5 dnech se připraví těsto z kvásku, vody, ručně mletého žita, soli, fenyklu a kmínu. Ručně se míchá do celkového propojení. Těsto kyne 2 hodiny při pokojové teplotě. Pak vytvoříme bochníky, které dále 2 - 3 hodiny kynou. Lopatou sázíme a pečeme chleba v šamotové peci při teplotě max. 200° C. Chléb při správném uskladnění vydrží 7 dní.
Kontakt na výrobce:
Horský hotel Lesná
431 21 Boleboř–Svahová 32tel.: 476 113 040
info@horskyhotellesna.cz
https://www.horskyhotellesna.cz/