Krušnohorský domácí tmavý chléb z Lesné

produkt

Dodává: Horský hotel Lesná

Obec: Boleboř

Region: KRUŠNOHOŘÍ

logo

Připravuje se min. 5 dní, před samotným pečením rozděláním kvásku s vodou. Po 5 dnech se připraví těsto z kvásku, vody, ručně mletého žita, soli, fenyklu a kmínu. Ručně se míchá do celkového propojení. Těsto kyne 2 hodiny při pokojové teplotě. Pak vytvoříme bochníky, které dále 2 - 3 hodiny kynou. Lopatou sázíme a pečeme chleba v šamotové peci při teplotě max. 200° C. Chléb při správném uskladnění vydrží 7 dní.

Kontakt na výrobce:

Horský hotel Lesná

431 21 Boleboř–Svahová 32
tel.: 476 113 040

KRUŠNOHOŘÍ regionální produkt®

Webdesign: 2123design s.r.o. Redakční systém: Kinet s.r.o.