
MORAVSKÉ KRAVAŘSKO regionální produkt®
Vzdálené hory na horizontu, rybníky, klidná Odra s houštinami vrb, dubů a olší na březích, šťavnaté louky, na nichž se pasou krávy. Takový je obrázek Moravského Kravařska, kraje s bohatou historií, kde hrdost lidí je tím správným předpokladem pro dobré místní výrobky.

Moravské Kravařsko ocenilo masné speciality i textilní výrobky
V Bartošovicích proběhlo včera další zasedání certifikační komise pro místní výrobky. O značku "MORAVSKÉ KRAVAŘSKO regionální produkt®" se ucházeli dva producenti, jeden z nich dokonce na čtyři své produkty.

Certifikační komise udělila regionální značku dekoračním a užitkovým předmětům vyráběných Lenkou Dostálovou z Petřvaldu. Tyto předměty jsou vyráběné tradiční historickou technikou, při které se řezají, skládají a sešívají kousky barevně sladěných látek do různých vzorů. Dalším výrobcem z Petřvaldu, který si zažádal o značku "MORAVSKÉ KRAVAŘSKO regionální produkt®" je firma MORAVAN – masná výroba s. r. o. , která podala hned čtyři žádosti a všechny prošly certifikační komisí úspěšně.
Přehled nově oceněných produktů:
- Dekorační a užitkové předměty vyrobené technikou patchworku - Lenka Dostálová
- Vyzrálé hovězí maso z Moravanu (hovězí maso z jatečního býka masného plemene) - MORAVAN – masná výroba s. r. o.
- Selské škvarky z Moravanu (tradiční zabíjačková pochoutka) - MORAVAN – masná výroba s. r. o.
- Uzené speciality z Moravanu (Fojtská klobása, Gurmánský bok, uzené maso, Farmářská šunka a Petřvaldská koule) - MORAVAN – masná výroba s. r. o.
- Pečené výrobky z Moravanu (pečené sele, plněné pečené sele,pečenou kýtu a pečené koleno) - MORAVAN – masná výroba s. r. o.
Značka "MORAVSKÉ KRAVAŘSKO regionální produkt®" garantuje zejména místní původ výrobku a vazbu na Moravské Kravařsko, ale také jeho kvalitu a šetrnost k životnímu prostředí.
To vše ocení jak turisté, kteří si chtějí pořídit pravý a kvalitní suvenýr z Moravského Kravařska, tak místní obyvatelé, kteří chtějí nákupem podpořit „svého” místního výrobce.