
OPAVSKÉ SLEZSKO regionální produkt®
Opavské Slezsko je vepsáno do mozaiky úrodných polí v nížinách řek, do divokých hvozdů a bohatství nerostů, do panských sídel, sakrálních staveb i technických památek. Je domovem pracovitých lidí inspirovaných historií a řemeslnými tradicemi.

Novinky

PORTA APERTA – Brány dílen a farem dokořán, letos již potřetí
Asociace regionálních značek vás zve na třetí ročník celostátní akce PORTA APERTA, v jeden den otevře dílny, farmy a výrobny, v nichž vznikají ceněné regionální produkty. PORTA APERTA se letos koná v sobotu koná 16. září 2023 a umožní si zblízka prohlédnout proces vzniku široké škály výrobků, které nesou prestižní značky kvality od Asociace regionálních značek. více

PORTA APERTA – brány dílen, farem a výroben dokořán
V sobotu 17. září 2022 se již podruhé v rámci akce PORTA APERTA otevřou brány téměř osmdesáti řemeslných dílen, farem a výroben potravin či nápojů. Všechny je spojuje to, že jejich výrobky nesou některou ze značek kvality zastřešených Asociací regionálních značek. více

Léto v regionech 2022
Užijte si léto naplno. V letním čísle našeho čtvrtletníku zjistíte, kde a jak se můžete ochladit v letních parnech, přečtete si o novinkách producentů, najdete zajímavé rozhovory a recepty a spoustu dalšího. Navíc jsme pro vás připravili letní soutěž o dárkové balíčky regionálních produktů. více

Letní výzva
Prožijte léto naplno. Dělejte radost sobě i druhým, cestujte, vychutnávejte nové chutě, vyzkoušejte něco, co jste vždy chtěli zažít... Připravili jsme pro vás letní výzvu s tipy, co vše můžete o prázdninách zkusit. více

Nové fotonálepky regionálních producentů ozdobí váš turistický deník
Loni jsme představili novou kolekci fotonálepek regionálních značek a první fotonálepky regionálních výrobců. Nyní se nabídky rozšířila o nové kousky, které můžete při svých toulkách po regionech nasbírat. více

Poklady z regionů se těší na objevení
Internetová nákupní galerie s certifikovanými regionálními produkty Poklady z regionů hlásí už tři desítky zapojených výrobců a spoustu novinek. více

Ohlédnutí za prvním ročníkem PORTY APERTY
V sobotu 25. září se s akcí PORTA APERTA poprvé hromadně otevřely brány dílen, výroben a farem dokořán. více

Porta aperta poprvé otevře brány takřka 80 dílen farem a výroben
Zajímá vás, jak vznikají jedinečné produkty, které se pyšní regionálními značkami? Chtěli byste poznat jejich výrobce v autentickém prostředí dílen, výroben a farem? Letos poprvé budete mít tu možnost, v jeden den, na několika desítkách míst po celé republice. více

První certifikace BRNĚNSKO originální produkt
Nová značka BRNĚNSKO originální produkt už má své první držitele. Certifikační komise udělila na svém prvním zasedání právo užívat tuto značku celkem 13 produktům či jejich skupinám. více

Značka SLOVÁCKO regionální produkt má své první držitele
22. 4. 2021 proběhla v Hodoníně historicky první certifikace značky SLOVÁCKO regionální produkt. Komise kladně posoudila 12 žádostí od 10 výrobců. více

Nová značka BRNĚNSKO originální produkt hledá své první držitele
Vyrábíte, provozujete restauraci nebo ubytování, či nabízíte originální zážitek v regionu okolo Brna? Chcete se zapojit do společenství, kterému záleží na udržitelném rozvoji našeho venkova? více

Nový koordinátor značky BESKYDY originální produkt
Po téměř čtyřech letech, kdy byla značka BESKYDY originální produkt svěřena do péče národní kanceláře Asociace regionálních značek, máme radostnou zprávu. Beskydy mají opět koordinátora přímo z regionu, a to organizaci s dlouholetými zkušenostmi s podporou udržitelného rozvoje venkova, Místní akční skupinu Pobeskydí. více

Pozvánka na exkurzi za certifikovanými regionálními výrobci z Jeseníků
Zveme všechny zájemce o kvalitní regionální produkty a jejich propagaci na dvoudenní exkurzi, kterou pořádá Celostátní síť pro venkov ve dnech 6. a 7. 5. Na programu jsou exkurze do mlýna společnosti PROBIO, pivovaru Holba, na Levandulový statek a do showroomu společnosti Via Delicia. Součástí je i workshop o online propagaci regionálních produktů. více

Týden slezské kuchyně 2019
Již šestým ročníkem letos od 5. do 14. dubna pokračuje soutěž Týden slezské kuchyně, která si získala přízeň turistů i opavských patriotů. Hlavní myšlenkou je reprezentovat osobitou gastronomii našeho malého regionu na jídelních lístcích restaurací. Zapojené restaurace nabídnou letos návštěvníkům širší škálu pokrmů rozdělenou do tří sekcí. Inovace doznalo také hodnocení restaurací, kdy mimo již zaběhlou cenu veřejnosti, přibude také odborné ocenění a kreativní cena. více

Setkání držitelů a příznivců značky OPAVSKÉ SLEZSKO regionální produkt
PRACOVNÍ SETKÁNÍ regionálních výrobců, poskytovatelů služeb, zemědělců, obchodníků, uživatelů a příznivců značky „OPAVSKÉ SLEZSKO regionální produkt“ ® Kdy: 7.3.2019, 14 hodin Kde: Gastrocentrum Slezské univerzity, Hradecká 17, OPAVA více
Partneři
Zavedení regionálního značení na území Místní akční skupiny Opavsko bylo realizováno s podporou z Programu rozvoje venkova ČR na roky 2007-2013, osa IV. LEADER, opatření IV.2.1 Realizace projektů spolupráce, projekt „Venkov má co nabídnout“.

Propagace regionálního značení na území turistické oblasti Opavské Slezsko je realizována s finanční podporou z EU prostřednictvím ROP v rámci projektu Akční plán turistické oblasti Opavské Slezsko 2014 -2015.
