
OPAVSKÉ SLEZSKO regionální produkt®
Opavské Slezsko je vepsáno do mozaiky úrodných polí v nížinách řek, do divokých hvozdů a bohatství nerostů, do panských sídel, sakrálních staveb i technických památek. Je domovem pracovitých lidí inspirovaných historií a řemeslnými tradicemi.

Pštrosí maso a vejce
Pštrosí Vršek Wieder – farma, kde jsou všichni spokojení
Chovu pštrosů se na hněvošické farmě věnujeme již více než 20 let. V současné době se soustředíme na chov nandu pampového původem z jižní Argentiny. Tento nelétavý pták snáší naše klimatické podmínky velmi dobře, nesvědčí mu pouze delší mrazy. V případě kruté zimy se musí zahnat do stájí. Vysoký je zhruba 170 cm a váží kolem 25 kg. Pštrosi jsou pokud možno celoročně ve výběhu na zelené trávě, přikrmujeme je směsí s podílem kukuřice na energii a v zimě vojtěškovou senáží.
Pštrosí vejce váží zhruba 600 – 700 g, což představuje asi 13 vajec slepičích. Obsahuje 55 % bílku a 45 % žloutku, což dělá chuť lahodnější a jemnější v porovnání s vejcem slepice domácí. Obsahuje omega-3 a omega-6 nenasycené mastné kyseliny potřebné k řadě klíčových procesů v lidském těle jako je činnost mozku. Bílek obsahuje množství bílkovin, žloutek je významným zdrojem vitamínu D a obsahuje o 1/3 méně cholesterolu než slepičí vejce. Vejce je nutno uchovávat v nekolísavé teplotě v rozmezí od +5 do + 18 °C.
Pštrosí maso je mírně nasládlé, něco mezi telecím a divočinou, strukturou se podobá hovězí svíčkové. Samotné pštrosí maso je téměř bez tuku, na 100 g masa připadají 2% tuku a 20% bílkovin, což je ideální výživa pro sportovce, v době intenzivního tréninku.
Nabízíme pštrosí vyzrálé steakové maso, které cca 10 dnů zraje za speciálních podmínek a dále dozrává 3 týdny ve vakuovaném balení, které si odnesete domů. Dále pštrosí klobásy a párky, pštrosí paštiku a pštrosí sádlo.
Zakládáme si na tom, že nabízíme produkty vyrobené z kvalitního masa, bez rychlosoli, konzervantů a dalších náhrad, kdy je maso nasoleno klasickou kuchyňskou solí a až po několika dnech i týdnech je zpracováván samotný produkt.
Naše produkty jsou dostupné v regionálních farmářských prodejnách a také na e-shopu www.pstrosivrsek.cz, odkud vše zavážíme v okolí Opavy a Ostravy. Vše lze rovněž zaslat po celé České a Slovenské Republice.
Kontakt na výrobce:
Pavel Wieder
1. máje 258747 35 Hněvošice
tel.: +420 737 258 560
info@pstrosivejce.cz
http://www.pstrosivejce.cz
Partneři
Zavedení regionálního značení na území Místní akční skupiny Opavsko bylo realizováno s podporou z Programu rozvoje venkova ČR na roky 2007-2013, osa IV. LEADER, opatření IV.2.1 Realizace projektů spolupráce, projekt „Venkov má co nabídnout“.

Propagace regionálního značení na území turistické oblasti Opavské Slezsko je realizována s finanční podporou z EU prostřednictvím ROP v rámci projektu Akční plán turistické oblasti Opavské Slezsko 2014 -2015.
