Dobrovodské kysané zelí bílé a červené

produkt

Dodává: ZD Podchlumí Dobrá Voda

Obec: Dobrá Voda U Hořic

Region: PODKRKONOŠÍ

logo

Další fotografie:

Zemědělské družstvo Podchlumí Dobrá Voda vyrábí kysané zelí z vybraných odrůd hlávkového červeného i bílého zelí, pěstovaného v ekologicky čistých podmínkách Podkrkonoší. Ochutnejte ho, kysané zelí zlepšuje obranyschopnost organismu a aktivuje imunitní systém, ale také umožňuje bojovat proti únavě a stresu.

ZD Podchlumí hospodaří na cca 1000 ha zemědělské půdy v úrodné oblasti Podkrkonoší. Zabývá se klasickou zemědělskou výrobou – pěstováním obilovin, cukrovky a zelí, které se zde pěstuje dle záznamů v kronikách od r. 1882. Dobrovodské odrůdy zelí s přízviskem „Dobrovodské“ nebo „Pourovo“ byly dlouhá léta stálicemi a standardem mezi kruhárenskými odrůdami.

Dobrovodské kysané zelí bílé a červené od ZD Podchlumí Dobrá Voda
Zelí je zpracováno v místní zelárně na kysané zelí, které se vyrábí dle klasické staročeské receptury, kdy se při nakládání do čerstvé krouhanky přidává pouze sůl a kmín. V r. 2009 získalo 1. místo v soutěži „Potravinář a potravina roku 2009 Královéhradeckého kraje“ a 2. místo „Kysané zelí roku 2009“ na výstavě Zahrada Čech v Litoměřicích. Hlavním cílem firmy je udržet co nejvyšší kvalitu, a tím se odlišit od laciných supermarketových napodobenin kysaného zelí!

Kontakt na výrobce:

ZD Podchlumí Dobrá Voda

507 73 Dobrá Voda U Hořic 210
tel.: +420 493 654 764

http://www.dobrovodskezeli.cz

Vyberte si region

mapa regionů

Regionální koordinátor značky

Odběr novinek

Chcete od nás pravidelně dostávat novinky, pozvánky na chystané akce nebo inspirující příběhy a rozhovory? Stačí se přihlásit.

PODKRKONOŠÍ regionální produkt®

Webdesign: 2123design s.r.o. Redakční systém: Kinet s.r.o.