Dobrovodské kysané zelí bílé a červené
Zemědělské družstvo Podchlumí Dobrá Voda vyrábí kysané zelí z vybraných odrůd hlávkového červeného i bílého zelí, pěstovaného v ekologicky čistých podmínkách Podkrkonoší. Ochutnejte ho, kysané zelí zlepšuje obranyschopnost organismu a aktivuje imunitní systém, ale také umožňuje bojovat proti únavě a stresu.
ZD Podchlumí hospodaří na cca 1000 ha zemědělské půdy v úrodné oblasti Podkrkonoší. Zabývá se klasickou zemědělskou výrobou – pěstováním obilovin, cukrovky a zelí, které se zde pěstuje dle záznamů v kronikách od r. 1882. Dobrovodské odrůdy zelí s přízviskem „Dobrovodské“ nebo „Pourovo“ byly dlouhá léta stálicemi a standardem mezi kruhárenskými odrůdami.
Dobrovodské kysané zelí bílé a červené od ZD Podchlumí Dobrá Voda
Zelí je zpracováno v místní zelárně na kysané zelí, které se vyrábí dle klasické staročeské receptury, kdy se při nakládání do čerstvé krouhanky přidává pouze sůl a kmín. V r. 2009 získalo 1. místo v soutěži „Potravinář a potravina roku 2009 Královéhradeckého kraje“ a 2. místo „Kysané zelí roku 2009“ na výstavě Zahrada Čech v Litoměřicích. Hlavním cílem firmy je udržet co nejvyšší kvalitu, a tím se odlišit od laciných supermarketových napodobenin kysaného zelí!
Skontaktować się z producentem:
ZD Podchlumí Dobrá Voda
507 73 Dobrá Voda U Hořic 210tel.: +420 493 654 764
zdpodchlumi@dobrovodskezeli.cz
http://www.dobrovodskezeli.cz
Punkty sprzedaży:
-
Farmářský obchod přímo na farmě
Petrovičky
więcej -
Potraviny Švamberk
Hořice
więcej