
PRÁCHEŇSKO regionální produkt®
V zátočině cesty svítí boží muka jako bílá panna. Na hrázích rybníků šumí věkovité duby. Řeka Otava rozdává lukám svou svěžest. Zvuky dud nás vedou za lidmi. Veselými i rozvážnými, plnými fortele. Země selských tradic – Prácheňsko. Krajina rovin i kopců, lesů i polí, rybníků i skal, pestrá jako osudy zdejších obyvatel. Svět na malé dlani podané k přivítání.

Prácheňský knedlík
Knedlíky, tak jak je dnes známe, se vařily v Rakousku a Bavorsku. Do Čech knedlík expandoval až v 19. stol. České hospodyně jej přivedly k dokonalosti. Vždyť celou řadu jídel a gurmánských specialit si bez knedlíku ani nedokážeme představit. Samostatnou kapitolou jsou pak knedlíky ovocné, plněné a tvarohové.
Firma pana Košťála vaří v Myšticích již více než 15 let knedlíky houskové a bramborové. V posledním období pak rozšířila svůj sortiment o výrobu plněných ovocných knedlíků a knedlíků plněných uzeným masem. Houskové knedlíky jsou stále vyráběny tradičním způsobem.