
ŠUMAVA originální produkt®
Krajina hustých šumavských lesů a luk protkaná pavučinou horských potoků, říček a plavebních kanálů nám dává možnost vytvářet jedinečné a originální výrobky stejně tak i nabízet střechu nad hlavou v malebných penzionech, hotelech a restauracích. Poznejte pravou chuť Šumavy.

Pečení chleba v lenorské peci

Provozuje: Velká lóže pecařská Lenora, spolek
Obec: Lenora
Region: ŠUMAVA

Číslo certifikátu: 4069

Další fotografie:
„Chléb je práce, práce je chléb, chléb je život“
Poutníče či dělný člověče, postůj, zastav kroky své, dej spočinouti oudům svým znaveným, neboť toto jest jediné bohulibé místo, kde možno jest za pecí se váleti.
Pečení se koná každou poslední sobotu v měsíci vždy od dubna do prosince, v dopoledních hodinách. Pečeme pšenično-žitný chléb, bez konzervačních přípravků, zadělávaný podle více než sto let staré receptury, zvaný celý kvas. tzn. že do kvasu se dává všechna voda najednou, později při zadělávání těsta se již žádná voda nepřidává. Pečeme i další druhy drobného pečiva (houstičky – pletené z jednoho pramenu, lenorské česnekové placky, při tradičních svátcích – Velikonoce, Vánoce, pečeme speciální druhy pečiva vánočky, mazance, koláčky).
Těsta na všechny produkty zaděláváme ručně, pečivo tvarujeme také ručně. Pec je vytápěna dřevem tradičním způsobem.
Letáček Pečení chleba v lenorské peci
Poslechněte si reportáž Českého rozhlasu České Budějovice o výrobě.
Výrobky neprodáváme, ale rozdáváme. Je to ukázka, jak se kdysi peklo na venkově.
Kontakt na provozovatele:
Velká lóže pecařská Lenora, spolek
384 42 Lenora 33pec@lenora.cz
https://www.lenora.cz
Miroslav Kutlák
předseda sdružení
telefon: 777 662 713
Návštěvní kniha:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak se peče v době prázdnin. Děkuji
Jo ,tak uz jsem to zjistila. SKODA. Zacinate pect az na jare
Dobry den,
Jen se chci zeptat jestli pecete 27.1. 2018 ?
Planujem vikend na Sumave a peceni v Lenore by byl dalsi krasny zazitek.
Dekuji za odpoved .