Maso, masné a uzenářské výrobky Mitrovsky Angus

produkt

Dodává: Mitrovský dvůr, a.s.

Obec: Strážek

Region: VYSOČINA

logo

Další fotografie:

Jsme skupina expertů i nadšenců zároveň, kteří mají hovězí maso jako každodenní náplň práce i životní cíl. Hovězí máme zmapované od trsu trávy až po šťavnatý steak. Víme, jak maso zpracovat a především víme, co do něj nepatří. Jsme MITROVSKY a uctíváme hovězí.



Překonejte propast staletí a ochutnejte maso skotu, který se volně pase na čistých loukách Vysočiny. Žádná granulovaná výživa, žádné zářivky nad hlavami. Chuť necháváme na přírodě a 100% péči. Louky, pastviny i pole v Mitrově a okolí, kde hospodaří Statek Mitrov, jsou ošetřované pouze mechanicky bez chemikálií, maso tak neobsahuje škodlivé látky (například glysofát, používaný na hubení plevele). Po porážce maso zraje při teplotě kolem 1,5 °C minimálně 2 týdny, poté je bouráno a vakuově baleno. To vše přímo zde v objektu Mitrovského dvora. Naše maso je kromě bílkovin a proteinů přirozeným zdrojem vitamínů a minerálů a našim zákazníkům jej nabízíme pouze v prodejně a restauraci v Mitrově.

Výrobky
Při výrobě není použita žádná chemie, výrobky obsahují pouze koření a sůl. Koření pochází od prověřených dodavatelů převážně také v bio kvalitě a většinou celé - k jeho mletí dochází až na farmě při dochucování. Maso ani klobásy nejsou nakládány do žádných urychlovadel ani nejsou přibarvovány. Rovněž do něj není vpravována voda (což je bohužel v současnosti běžná praxe). Nejen, že nepoužíváme při výrobě svých masných výrobků rychlosůl, ale přestali jsme používat dokonce i klasickou kuchyňskou sůl. Ta je běžně rafinována a zbavena veškerých dalších minerálů, navíc obsahuje látky proti hrudkovatění.
Nabízíme několik druhů klobás, sušená masa a výrobky, několik druhů paštik včetně paštiky s panamským rumem SéRum, masa ve skle, různá hotová jídla zavařená ve skle, vhodná na dovolenou nebo na chatu, např. hovězí na víně, na houbách, guláš….

Restaurace

V Mitrově si můžete nejen nakoupit maso a výrobky s sebou, ale dát si poctivý burger nebo steak. Na který steak v nabídce si ukážete, ten vám připravíme na grilu Big Green Egg na dřevěném uhlí.

Kurzy, firemní akce
Pro skupinky přátel nebo jako program firemní akce organizujeme v Mitrově kurzy přípravy steaků. Naučíme vás připravit steak bez nakládání, dopékání, steaky s kostí, i bez kosti, zkrátka tak, jak to má být, když máte pořádnou flákotu masa a rozpálený gril. Součástí kurzu je i prohlídka celého provozu BIO porážky a bourárny v Mitrově. Kurzy sjednáváme individuálně, kontaktujte prosím Roberta Zeleného na e-mailu: robert.zeleny@mitrovsky.com.


Kemp
Součástí areálu je i autokemp vybavený sociálním zařízením a sprchami.



Otevírací doba:
pondělí - čtvrtek: 8 - 15.30 (na zazvonění)
pátek - sobota: 10 - 20
neděle: zavřeno

Kontakty
prodejna a restaurace: 733 713 258
kancelář: 563 034 101
e-mail: denisa.sebkova@mitrovsky.com
Mitrovský dvůr, a.s., DIČ: CZ 277 52 411, Mitrov 9, 592 53 Strážek

 
Odvezte si kousek Mitrova s sebou domů. Nejlépe hned poté, co jej ochutnáte. Vedle vyzrálého hovězího prodáváme i domácí vepřové a skopové, klobásy nebo sušené maso. Vše z mitrovského statku nebo z nejbližšího okolí. Katalog produktů.
 
 
 

Hovězí maso

 
Bereme si to nejlepšího z tradičního zemědělství i nejmodernějších technologií: vhodným křížením zlepšujeme genetické vlastnosti masného skotu plemene Aberdeen Angus, na našich pastvinách a polích hospodaříme výhradně chemie prostými metodami. Maso zpracováváme tradičními metodami, bez konzervantů, barviv a dalších syntetických látek, za využití moderních technologií a metod zrání a tepelné úpravy. Mezi naše speciality patří sušené hovězí maso, hovězí paštika podle starých receptur nebo  hovězí sušená klobása.
 

Jehněčí maso

 
Jehněčí od nás je vždy výhradně z vlastního chovu plemene Suffolk, odolné plemeno, celoročně pasené venku nabízí výborné křehké maso vhodné k veškerému kuchyňskému zpracování. Přestože má jehněčí maso obvykle pověst masa se silnou příchutí, uvidíte, že tomu tak není. Navíc jde o maso dietní a bohaté na živiny.
 

Vepřové maso

 
Vepřové od nás pochází od našich sousedů. Zpracováváme ho v našem provozu se stejnou péčí, jako ostatní zvířata. Maso zraje několik dní v boxech a teprve poté je bouráme na standardní partie.
 

Uzenářské a masné výrobky

 
Naše uzeniny neobsahují žádné doplňky a chemikálie jak je to běžné, bohužel i umenších řeznictví. Rychlosůl a jiné pomůcky dnešních výrobců u nás nahrazuje znalost tradičních receptur a nejmodernější technologie zrání, přípravy a uzení nebo sušení. Dodržení postupů a teplot nám umožňuje i bez chemie nabízet kvalitní klobásy, paštiky nebo sušené speciality. Maso si zachovává svoji výživnou hodnotu a chuť přesně tak, jako to dělali naši předkové.
 

Mléčné výrobky

 
Mléčné výrobky dodává do naší prodejny Vařejkův dvůr z Meziboří, který vyrábí výhradně z BIO mléka vlastních krav plemene Jersey, tučné, kvalitní mléko venku pasených krav dodává výrobkům specifickou plnou chuť. Mléko odebíráme rovněž od biofarmy Rubelit z Rožné. Rubelit má velice vysoko nastavené standardy BIO produkce, jelikož je součásti dodavatelského řetězce pro německé BIO mlékárny.

Kontakt na výrobce:

Mitrovský dvůr, a.s.

Mitro 9

Mitrov 9
592 53 Strážek
tel.: +420 734 442 467
http://www.mitrovskydvur.cz

Robert Zelený

majitel
telefon: +420 647 756

Vyberte si region

mapa regionů

Odběr novinek

Chcete od nás pravidelně dostávat novinky, pozvánky na chystané akce nebo inspirující příběhy a rozhovory? Stačí se přihlásit.

Regionální koordinátor značky

VYSOČINA regionální produkt®

Webdesign: 2123design s.r.o. Redakční systém: Kinet s.r.o.