
VYSOČINA regionální produkt®
Krajina zelených kopců a zbrázděných bramborových polí lemovaných jeřáby přináší čerstvý vzduch a pocit volnosti a svobody lidem z Vysočiny. Právě tyto výtečné podmínky umožňují vznik kvalitních místních výrobků.

Maso, masné a uzenářské výrobky Mitrovsky Angus
Jsme skupina expertů i nadšenců zároveň, kteří mají hovězí maso jako každodenní náplň práce i životní cíl. Hovězí máme zmapované od trsu trávy až po šťavnatý steak. Víme, jak maso zpracovat a především víme, co do něj nepatří. Jsme MITROVSKY a uctíváme hovězí.
Překonejte propast staletí a ochutnejte maso skotu, který se volně pase na čistých loukách Vysočiny. Žádná granulovaná výživa, žádné zářivky nad hlavami. Chuť necháváme na přírodě a 100% péči. Louky, pastviny i pole v Mitrově a okolí, kde hospodaří Statek Mitrov, jsou ošetřované pouze mechanicky bez chemikálií, maso tak neobsahuje škodlivé látky (například glysofát, používaný na hubení plevele). Po porážce maso zraje při teplotě kolem 1,5 °C minimálně 2 týdny, poté je bouráno a vakuově baleno. To vše přímo zde v objektu Mitrovského dvora. Naše maso je kromě bílkovin a proteinů přirozeným zdrojem vitamínů a minerálů a našim zákazníkům jej nabízíme pouze v prodejně a restauraci v Mitrově.
Výrobky
Při výrobě není použita žádná chemie, výrobky obsahují pouze koření a sůl. Koření pochází od prověřených dodavatelů převážně také v bio kvalitě a většinou celé - k jeho mletí dochází až na farmě při dochucování. Maso ani klobásy nejsou nakládány do žádných urychlovadel ani nejsou přibarvovány. Rovněž do něj není vpravována voda (což je bohužel v současnosti běžná praxe). Nejen, že nepoužíváme při výrobě svých masných výrobků rychlosůl, ale přestali jsme používat dokonce i klasickou kuchyňskou sůl. Ta je běžně rafinována a zbavena veškerých dalších minerálů, navíc obsahuje látky proti hrudkovatění.
Nabízíme několik druhů klobás, sušená masa a výrobky, několik druhů paštik včetně paštiky s panamským rumem SéRum, masa ve skle, různá hotová jídla zavařená ve skle, vhodná na dovolenou nebo na chatu, např. hovězí na víně, na houbách, guláš….
Restaurace
V Mitrově si můžete nejen nakoupit maso a výrobky s sebou, ale dát si poctivý burger nebo steak. Na který steak v nabídce si ukážete, ten vám připravíme na grilu Big Green Egg na dřevěném uhlí.
Kurzy, firemní akce
Pro skupinky přátel nebo jako program firemní akce organizujeme v Mitrově kurzy přípravy steaků. Naučíme vás připravit steak bez nakládání, dopékání, steaky s kostí, i bez kosti, zkrátka tak, jak to má být, když máte pořádnou flákotu masa a rozpálený gril. Součástí kurzu je i prohlídka celého provozu BIO porážky a bourárny v Mitrově. Kurzy sjednáváme individuálně, kontaktujte prosím Roberta Zeleného na e-mailu: robert.zeleny@mitrovsky.com.
Kemp
Součástí areálu je i autokemp vybavený sociálním zařízením a sprchami.
Otevírací doba:
pondělí - čtvrtek: 8 - 15.30 (na zazvonění)
pátek - sobota: 10 - 20
neděle: zavřeno
Kontakty
prodejna a restaurace: 733 713 258
kancelář: 563 034 101
e-mail: denisa.sebkova@mitrovsky.com
Mitrovský dvůr, a.s., DIČ: CZ 277 52 411, Mitrov 9, 592 53 Strážek
Hovězí maso
Jehněčí maso
Vepřové maso
Uzenářské a masné výrobky
Mléčné výrobky
Kontakt na výrobce:
Mitrovský dvůr, a.s.
Mitro 9
Mitrov 9592 53 Strážek
tel.: +420 734 442 467
http://www.mitrovskydvur.cz
Robert Zelený
majitel
telefon: +420 647 756
robert.zeleny@me.com