
ŽELEZNÉ HORY regionální produkt®
Železné hory – region výjimečný nejen pestrostí geologického utváření, ale také svou historií a vývojem lidské činnosti, která je úzce spjata s přírodou a převtěluje se do tradic a řemesel místních lidí. Tedy vítejte i Vy!

Hoješínská placka
Na moučnou placku od babičky jsme si vzpomněli při jednom trempování po Jeseníkách. Došel nám chleba a zbylo maso. Na rozpáleném kameni jsme upekli placky ze zbytku mouky a zjistili jsme, že je to výborná příloha k pečenému masu. Odtud tedy vzešel nápad obohatit nabídku jídel z grilu v Hostinci Pod Drnem v Hoješíně o Hoješínskou placku .
A odkud název Hostinec Pod Drnem? 30. června 1990 jsme otevřeli výčep v zemním sklípku, který zbyl jako sklep na mléko a brambory po bývalé panské kovárně, kde naposledy bydlela rodina převozníka Dolejše. A protože výčep byl přímo pod drnem, tak jsme toto použili i jako název hostince. A navíc, „pod drnem“ se stejně jednou všichni sejdeme.
Hostinec je otevřený sezónně, od dubna do poloviny října. Hoješínskou placku lze ochutnat v době provozu kamenného grilu, což bývá červen až srpen. Zahájení grilování, jakož i ostatní akce, je včas oznámeno na našem webu www.poddrnem.com
Kontakt na výrobce:
Pod Drnem, s.r.o.
538 07 Seč–Hoješín 48tel.: +420 777 566 052
drn@cmail.cz
http://www.poddrnem.com/
Jiří Havlíček
telefon: +420 777 566 052
drn@cmail.cz